preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Događanja u knjižnici

šk. god. 2019./20.

Književni susret s Julijanom Matanović u DHK-u

Ritam odrastanja - Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019. godine

 

šk. god. 2018./19.

Radionice kineske kaligrafije  

Obilježili smo Međunarodni dan bijelog štapa ...

VRAPČIĆ PRHKO DOLETIO U ŠKOLU

 

šk. god. 2017./18.

Školsko natjecanje iz čitanja naglas 2018.         Pročitajte ...

 

 

 

Književni susret

U petak, 24.11.2017., u 10:30 sati održao se književni susret s poznatom hrvatskom spisateljicom za djecu, Majom Brajko-Livaković, u našoj školskoj knjižnici. Četvrti razredi OŠ Mate Lovraka razgovarali su s Majom o tome zašto piše, kako piše; što za nju znači čitanje i što ona sama voli čitati. (više ...)

KNJIŽEVNI SUSRET

U četvrtak, 19.10,2017. naši su se šestaši susreli sa spisateljicom Snježanom Babić-Višnjić u prostoru školske knjižnice te uživali u ugodnom druženju i  razgovoru.
Učenici su sa zanimanjem pratili što im gošća govori o svojim djelima (Upomoć, mama se smanjila; Mali krapinski pračovjek; Krugovi na vodi itd.), a zatim su i sami postavljali pitanja.

 

šk. god. 2016./17.

KNJIŽEVNI SUSRET

U našoj školi 17.5.2017. održan je književni susret sa spisateljicom Jasminkom Tihi-Stepanić kojem su prisustvovali učenici sedmih razreda s profesoricom Arijanom Watz i naši knjižničari. Najviše se razgovaralo o njezinoj knjizi „Imaš fejs?“ koju su učenici ranije pročitali, kao i o tome kako nastaje roman. Pitanja su bila brojna pa je sat vremena druženja brzo proletjelo.

 

 

 

 

"Knjigu darujmo, djecu obradujmo"

 

Tijekom siječnja 2017. u školskoj knjižnici prvašići su pogledali dvije predstave. S „ Tikvićima“ ih je upoznala književnica, lutkarica i dramaturginja  Jadranka Čunčić-Bandov.         

   

Pogledali su i „Bajku o Božićnoj vili“ u izvedbi autorice i dramaturginje  Jadranke Bargh, kroz koju su učenici saznali o nastanku običaja kićenja jele. Obje su im se predstave svidjele, sa znimanjem su ih pratili i aktivno u njima  sudjelovali.       

       

 

Posjet udruge Dodir

 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju