preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

 

Osmaši Mate Lovraka 2018./2019.

 

Zadnji dan nastave u 6. razredima

Zadnji dan nastave učenici šestih razreda proveli su u Sveučilišnom centru Dubrava koji im je omogućio besplatno gledanje filma "Mama mia". Bili su u pratnji svojih razrednica: Marije Franjić (6.a), Andrijane Koštro (6.b), Melite Kolenić (6.c), Ane Katalinić Žerjav (6.d) i Antonije Lažete (6.d). Nakon filma zasladili smo se sladoledom u McDonaldsu i oprostili se s nastavom za ovu školsku godinu. Zadnji dan škole bio je dobar uvod u ljetne praznike.

Melita Kolenić, prof.

 

 

Večer izvrsnosti 2019.

Tradicionalna Večer izvrsnosti u OŠ Mate Lovraka održana je u srijedu, 12. lipnja 2019., pred sam završetak nastavne godine. Željeli smo dati potrebnu važnost našim najboljim učenicima i njihovim učiteljima mentorima, zahvaliti im na uspješnom predstavljanju naše škole, te iskazati zahvalnost roditeljima koji su podržali i učenike i njihove mentore.
Radi se o učenicima koji su svih osam razreda osnovne škole završili s visokim prosjekom ocjena, od 4.8 do 5.0, a kojih je ove godine bilo ukupno 16, zatim učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima (ukupno 7 učenika na 9 državnih natjecanja, kao i dvije sportske ekipe – odbojka i košarka), učenicima razredne i predmetne nastave koji su višestruko nagrađivani ili su imali izložene radove iz područja likovne kulture, zatim onima koji su sudjelovali na međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan“ i uvrstili se među 10% najuspješnijih, kao i na natjecanju INOVA mladi. Ovih izvrsnih učenika bilo je preko stotinu.
Nagrada Učiteljskog vijeća bila je knjiga s posvetom za 32 učenka, dok su ostali dobili priznanja, pehare, materijal za likovni rad.
Ravnateljica je istaknula da će imena ovih učenika biti zapisana u jedan od najvažnijih školski dokumenata, a to je Spomenica škole.
Program je imao visoku umjetničku razinu – od glazbenih izvedbi učenika, njihovih literarnih radova, do praizvedbe mjuzikla na temu ovisnosti o modernim medijima te vrlo lijepe prezentacije koja je obuhvatila sve učenike, njihova postignuća i nagrađene ili izložene radove. Bio je to cjelovečernji događaj kojem su se radovali nagrađeni učenici, roditelji i učitelji. Sve je završilo druženjem na zajedničkom domjenku.
Svim našim izvrsnim učenicima želimo uspjeh u daljnjem školovanju, kao i na svim ostalim područjima njihova života! (galerija slika)

                                                                           Učitelji i ravnateljica škole

 

Završen je 1. Likovni natječaj Plastelinko, organiziran u sklopu KA101 Erasmus+ projekta "Resourceful school". Tema natječaja je OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE - SNAGA I ENERGIJA VJETRA.
Zadatak za učenike bio je slikanje plastelinom na papiru. Naš učenik MISLAV KLAIĆ, 7. r. osvojio je 2. mjesto.

Mislavova mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju