preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Veljača

Dječje duhovno stvaralaštvo

Na 4. susretu hrvatskoga dječjeg duhovnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” u Križevcima, u konkurenciji od 109 likovnih radova iz 65 hrvatskih škola, nagrađeni su radovi naših učenica Josipe Turkalj i Sare Knežević.

                                                            
                  "Kruh naš svagdanji, daj nam danas"                 "Spasitelj svijeta"
                         Josipa Turkalj, 8.b                                   Sara Knežević, 8.c    


Među odabranim radovima, koji će biti objavljeni u zborniku „Tvoja sam svijeća…” , osim nagrađenih, nalazi se i likovni rad naše učenice Petre Mihaljević. Radovi će biti izloženi i na prigodnoj izložbi „Mi smo svjetlo Kristovo”, u Križevcima u subotu 25. travnja 2015. Mentorica nagrađenih radova je Bernadica Mažar, prof. likovne kulture.

"Sveti oci - novi sveci", Petra Mihaljević, 8.b

 

ŠAH je za nju zabavna igra

Marta Đeno učenica je 3.d razreda. Odlična je učenica, vesela i simpatična trećašica kojoj je zabavno igrati šah, a Marta ga je počela igrati već sa sedam godina. Tata Đeno, šahovski je majstor koji je Martu naučio igrati ovu zanimljivu, misaono zahtjevnu igru. Marta uživa igrati šah s tatom i starijim bratom.  Svoje znanje igranja šaha pokazuje na mnogim turnirima za mlađe kadetkinje. Koliko je uspješna, govore mnogobrojne osvojene srebrne i zlatne medalje!

Marta i vama preporučuje da zaigrate šah!

Bravo Marta, ponosni smo na tebe i želimo ti još puno uspjeha!

 

učiteljica: Gordana Maršić-Pisk


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju