preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Događanja u 2014./15.

14. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA GRADA ZAGREBA

                U petak, 17. travnja 2015. sudjelovali smo na 14. smotri UZ grada Zagreba u OŠ Žitnjak. Sudjelovale su učeničke zadruge iz osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje. U konkurenciji 17 osnovnih škola bili smo odlični i zauzeli smo ukupno 5. mjesto. Komisija je ocjenjivala izvješće o radu zadruge, estetiku štanda, ekološke principe u proizvodnji, njegovanje tradicije i baštine te praktičan rad.

                Na otvaranju Smotre pozdravio nas je ravnatelj OŠ Žitnjak, Tomislav Barun, predsjednica HUUZ-a Marica Berdik te predsjednik Zajednice tehničke kulture. Domaćini su nam pripremili prigodan program s kratkim igrokazom Dramske grupe i zborom učenika.

                Našu školu su predstavljale učenice 6.b Patricia Šurić i Ana Marija Najdić u pratnji pedagogice Karoline i prof. Lidije Kovačić Hren. Patricia je članovima komisije prezentirala rad naše zadruge, a Ana Marija je pokazala praktičan rad - Ukrašavanje kutija za čaj decoupage tehnikom. Kako nam je bilo možete vidjeti na slikama.

 

USKRŠNJI SAJAM

                Od srijede, 25. do petka, 27. ožujka 2015. UZ Kvržica je organizirala Uskršnji sajam. Pripremili smo pisanice od konca, ukrašene decoupage tehnikom, proljetne grančice, gnijezda s pilićima od vune.

 

 

 

DAN ŠKOLE

                U četvratk, 12. ožujka 2015. svečano je obilježen Dan škole. Taj dan nije bilo nastave, već su bile organizirane različite radionice. To je bila idealna prilika da i mali zadrugari pokažu što su radili ovu školsku godinu prigodnom izložbom. Pripreme za dan škole možete vidjeti na slikama.

 

ADVENTSKI SAJAM

                Od srijede, 26. do petka, 28. prosinca 2014. UZ Kvržica je organizirala Adventski sajam gdje su se mogli kupiti adventski vjenčići za stol izrađeni od prirodnih materijala koje su izrađivali mali zadrugari. Kako je tekla izrada vjenčića možete vidjeti na slikama.

 

BOŽIĆNI SAJAM

                Od srijede, 17. do utorka, 23. prosinca 2014. UZ Kvržica organizirala je Božićni sajam. Mogli su se kupiti vjenčići za vrata, anđeli od tila, žice, tjestenine, krep papira, oslikani stakleni tanjurići, aranžmani za stol.
Novost ove godine je bila božićna pšenica koju su uzgojili zadrugari, članovi Eko grupe.

                 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju