preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

Šestaši u kinu

29.11.2018. učenici svih šestih razreda, u pratnji svojih razrednica Andrijane Koštro, Melite Kolenić, Ane Katalinić Žerjav i Antonije Lažete te razrednika Miroslava Levarde i dvoje profesora pratitelja Dore Weir i Marija Gečevića, pogledali su film „Jumanji-Dobro došli u džunglu“.  Film su izabrali učenici, a pogledali smo ga u kinu CineStar (Branimir centar). Uz kokice i sokove uživali smo u igri Jumanji i veseli se vratili u školu.

prof. Melita Kolenić

 

RoboCupJunior 2018

24. i 25. studenog, u našoj je školi održano robotičko natjecanje RoboCupJunior 2018. Nastupilo je oko 200 predškolaca i osnovnoškolaca u 104 prijavljene ekipe. Svoja robotičarska znanja prikazale su i ekipe iz Bremena [Njemačka], slovenska ekipa iz Ptuja i Maribora te mješovita ekipa Hrvatske i BiH [Kladanj]. Svake godine sve je više izazova za robotičare pa je i sve više sve zahtjevnijih kategorija. Ovoga su se puta mladi robotičari nadmetali u 13 različitih kategorija. Hrvatske su ekipe došle iz Župe Dubrovačke, Bola, Jelse, Otočca, Splita, Kaštela, Karlovca, Slavonskog Broda, Požege, Križa, Popovače, Ludine, Varaždina, Murskog Središća, Koprivnice ...

Iz OŠ Mate Lovraka natjecalo se 7 učenika: Jerko Ćubić, Andrija Adamović, Martin Volarević, Ivan Ćubić, David Pongrac, Maja Unetić i Gregor Klarić. Rezultate pogledajte na stranicama robotike.

prof. Jelka Hrnić

Obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar

Danu sjećanja na Vukovar pridružila se i naša škola prigodnim programom koji je trajao od 18. studenoga do 24. studenoga 2018. Program je počeo izložbom učeničkih radova na temu Vukovara koje su radili učenici od petog do osmog razreda pod vodstvom prof. Bernadice Mažar. Nastavilo se prisjećanjem na događaj 18. studenoga 1991. Preko razglasa tekst je pročitala učenica 8.e razreda koji je obradila s prof. Melitom Kolenić.

Povodom Dana sjećanja održan je koncert domoljubnih pjesama u izvođenju zbora Čarobna frula i to s recitacijama koje je uredila prof. Dragana Levarda, a čitale su ih učenice 8.a razreda. Zbor Čarobna frula čest je gost naše škole, a u njemu nastupaju naši učenici i djelatnici.

Završni dio programa bilo je predavanje Bitka za Vukovar koje je održao general Željko Živanović za sve osme razrede. Predavača je predstavila ravnateljica naše škole, prof. Alemka Pliestić, naglasivši da se radi ne samo o generalu nego i o Vukovarcu koji je bio u obrani Vukovara od samih početaka. Učenici su na taj način odali počast palim braniteljima za Vukovar i proširili svoja znanja o Domovinskom ratu.

prof. Melita Kolenić

Dabar

I ove smo školske godine sudjelovali u međunarodnom natjecanju u rješavanju logičkih zadataka "Dabar". Natjecanje je u našoj školi održano 13.  studenoga u informatičkoj učionici. 18 učenika 5. razreda i 6 učenika 6. razreda natjecalo se u kategoriji MegaDabar, a 7 učenika 7. razreda i troje učenika 8. razreda u kategoriji KiloDabar, rješavajući online 12 zadataka u 40 minuta.

Osam naših učenka postiglo je izvrstan rezultat, unutar su 10% najboljih: David Pongrac, Adam Brdarić i Ivan Pejković iz 5.r., Luka Kovačević iz 6.r., Petra Kokić, Antonija Glasnović i Eva Vlašić iz 7.r. te Elena Mavretić iz 8. razreda.

Još je sedam učenika bilo vrlo blizu najboljih rezultata: Maja Unetić i Lara Smolić iz 5.r., Lovro Živković iz 6.r., Vita Crnjak, Petra Delić  i Jana Tepuš iz 7.r. te Jerko Ćubić iz 8.r.

Učenici će za svoje sudjelovanje i postignut uspjeh na natjecanju dobiti diplome, a u sustavu Loomen, u kojem je održano natjecanje, dobit će i digitalnu značku.

prof. Iva Kovačević

Konferenciju 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska'

Na konferenici su sudjelovali i naši učenici s prof. Jelkom Hrnjić. Pročitajte što su rekli o svojim robotičkim uspjesima.

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju