preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Listopad

 

 

6. listopada 

Šahovski turnir

Prigodom svečanog obilježavanja 20. obljetnice osnivanja 145. brigade Hrvatske vojske u našoj se školskoj dvorani održao Šahovski turnir. Sudionici su se svojim crno-bijelim figurama natjecali u nekoliko kategorija: pojedinačnoj, ekipnoj, brzopoteznoj, otvorenoj, nagradnoj, prijateljskoj i jubilarnoj.

 

 

7. listopada

Dan kruha- dan zahvalnosti za plodove zemlje

Svake godine u našim osnovnim školama tradicionalno se održavaju Dani kruha, a tu  tradiciju i mi već godinama njegujemo i obilježavamo. Taj je dan prigoda da djecu poučimo važnosti koju imaju kruh i ostale prehrambene namirnice.
Naši su učenici u petak donijeli domaći kruh, peciva i kolače koje su servirali u velikom predvorju škole. Kratki program započeo je prigodnim tekstovima i recitacijama, a onda  je naš župnik Josip Žagar posvetio hranu i blagoslovio sve prisutne. 
Molitvom, blagoslovom i simboličnim blagovanjem kruha zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.
Velik dio ukusnih krušnih proizvoda odnijeli smo u Centar za autizam  i obradovali njihove štićenike. Drugi smo dio izložili na prigodnoj izložbi u našoj župi u nedjelju,  kada se slavio Dan zahvale za Božja dobročinstva.
 

 

 

12. listopada

„Chicago Week”

U organizaciji i uz podršku Američkog veleposlanstva u našoj se školskoj dvorani održao  „Chicago Week”. U programu, kojeg je izvodila skupina Jesse White Tumbling Team,  bilo je  košarke, akrobatike i plesa. Taj je tim vrhunskih sportaša  osnovan još 1959. godine s ciljem pružanja pozitivne alternative, naročito gradskoj djeci,  kako bi ih se udaljilo od sveprisutnih poroka - droge, alkohola i oružja.

Član skupine preskočio je 14 pomagača
pomoću trampolina

 

 

 

Vjestice

Bili smo...

3. listopada učenici 8. razreda sa svojim učiteljima i razrednicima prisustvovali su proslavi 20.godišnjice 145. brigade Hrvatske vojske u Kulturnom centru Dubrava. Razgledali su prigodne izložbe, prisustvovali tribini - razgovoru s jednim od četiriju zapovjednika 145. brigade, gospodinom Brunom Čavićem.
Na kraju su zapalili svijeće kod spomenika braniteljima u Dubravi.

14. listopada učenici 5.a i 5.b razreda, sa svojim su profesoricama M. Kolenić, A. Katalinić-Žerjav, B. Mažar i B. Grizelj, bili u ZOO-u na izvanučioničkoj nastavi. U Edukacijskom centru poslušali su predavanje o pticama, sisavcima i gmazovima te imali priliku taktilno doživjeti i osjetiti perje i jaje noja, zub slona, rog  jelena i antilope, a za one hrabrije bila je to prilika da dotaknu zmiju.

14. listopada učenici 3.c i 3.d razreda, sa  svojim  učiteljicama  N.Mandić  i A.Brkić, bili su u Državnom hidrometeorološkom  zavodu na  Griču. Učenici su razgledali  meteorološku  postaju, a  članovi Hrvatskog meteorološkog društva, Kornelija Špoler Čanić i  Krunoslav Mikec,  upoznali  su  ih s uređajima  kojima se služe meteorolozi  kako bi pratili  vremenske promjene  u zraku. Posjetili su  sinoptičku sobu , razgledali  meteorološke prognostičke karte, saznali  čemu  one  služe  i  kome  su  važni podaci  o  prognoziranju  vremenskih  prilika.

Trećaši ispred Državnog hidrometeorološkog  zavoda na  Griču i u sinoptičkoj sobi

 

28. listopada učenici sedmih i šestih razreda, sa svojim su razrednicima, bili u kinu Movieplex Zagreb gdje su pogledali najnoviji hrvatski dječji film „Koko i duhovi“ snimljen prema istoimenom romanu Ivana Kušana, a u režiji Danijela Kušana.

 

 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju