preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

 

 

 

9. studenoga

Predavanje  za  roditelje

Obiteljski  centar Fokus  nastavlja s predavanjima za roditelje naših učenika. U studenome su održana dva predavanja za roditelje učenika drugih razreda na temu Praktične ideje za razgovor s djetetom  te za roditelje učenika šestih razreda čija je tema bila Zamke adolescencije.

 

11. studenoga

Susret  s članovima Zajednice Cenacolo

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u našoj školskoj dvorani učenici osmih razreda susreli su se s don Ivanom Filipovićem, duhovnikom Zajednice Cenacolo, koji je govorio o školi života i svim  zamkama ovisnosti  koje bi mladi morali prepoznati i nikako im se ne prepustiti. Učenicima se obratio i jedan od članova Zajednice ispričavši im svoju priču poručujući im da budu odgovorni prema sebi i svome životu u kojemu oni, a ne droga, moraju imati posljednju riječ.

Na kraju susreta članovi Zajednice  pozvali su učenike da dođu pogledati njihovu predstavu-događanje "Iz tame u svjetlo" koju će za njih izvesti u Studenskom centru, 17. studenoga.

     

 

15. studenoga

Predstavljanje  knjige

Za  učenike osmih razreda u našoj školi organizirano je predstavljanje drugog, proširenog izdanja knjige Davora Runtića "Tako smo branili Vukovar".

Uz autora  predstavili su se i dvojica naših hrabrih vukovarskih branitelja svojim životnim i ratnim pričama koje je gospodin Runtić objavio u svojoj knjizi.

Cijeli je susret sniman i emitiran 18.11. na Prvom programu Hrvatskoga radija u emisiji "Prva crta".

Susret s našim gostima bio je i uvod našeg ovogodišnjeg  obilježavanja Dana Vukovara, 18. studenoga. "Vukovar-pobjednik jer je žrtva"  bila je ideja vodilja kojom smo se, svatko na svoj način, vodili prisjećajući se žrtava i stradanja našeg Grada heroja.

 

16. studenoga

Predavanje Policijske uprave zagrebačke

Za roditelje učenika šestih razreda održano je predavanje Ovisnosti s policijskog aspekta u organizaciji Policijske uprave zagrebačke, kao dio programa MAH2. Zanimljiva, ali i vrlo važna poruka, koju roditelji, ali i mnogi odrasli često zaboravljaju, izrečena je u geslu ovoga predavanja, a glasi "Ostavite hitno, dijete je bitno"!

                                  

25. studenoga

Pubertet i rizična ponašanja

Liječnica školske medicine, dr. Galić održala je predavanje na temu Pubertet i rizična ponašanja  kojeg su sa zanimanjem poslušali roditelji učenika petih razreda i njihovi učitelji.

 

V j e s t i c e

Bili smo...

► 10. studenoga učenici literarne grupe i njihova profesorica A. Gojak bili su na predstavljanju knjige Ante Tomića "Čudo u Poskokovoj Dragi" , koje je organizirano u Kulturnom centru Dubrava.

► 11. studenoga u Knjižnici Dubrava organiziran je susret s književnicom Nadom Mihelčić kojeg su pratili, i sudjelovali u razgovoru sa spisateljicom, naši školski novinari. Na jedno od njihovih novinarskih pitanja o mjestu i inspiraciji za pisanje, književnica je odgovorila: "Nemam određeni prostor gdje pišem, a inspiraciju ne pronalazim, ona pronađe mene."

► 17. studenoga naši su osmaši u Studenskom centru pratili predstavu- događanje "Iz tame u svjetlo"  u izvedbi štićenika Zajednice Cenacolo.

► 18. studenoga učenici petih razreda, njihovi razrednici i profesori hrvatskoga jezika bili su u ZKM-u i pogledali predstavu "Koko u Parizu".

► 25. studenoga učenici trećih razreda i njihove učiteljice  prisustvovali su predavanju uz dijapozitive na temu Biološka raznolikost koje je organizirano u Knjižnici Dubrava.

 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju