preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

DABAR

U utorak, 12. studenog 2019., i naši su se učenici uključili u međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja, poznato pod nazivom Dabar. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNETa.
U kategoriji KiloDabar (5. i 6. razred, 9360 učenika) natjecalo se 12 naših šestaša i 14 petaša.
U kategoriji MegaDabar (7. i 8. razred, 6544 učenika) natjecalo se 10 naših osmaša i 5 sedmaša.

Čak 14 naših učenika nalazi se u 10% najboljih:
iz 8. razreda to su Antonija Glasnović, Laura Topčić, Eva Vlašić, Petra Delić i Jana Tepuš,
iz 7. razreda Lovro Živković,
iz 6. razreda Maja Unetić, Lorena Bokun, David Pongrac, Marin Jolić, Mihael Pavić, Luka Jakopović, Frano Vasilj i Luka Bujanović.

Ako se želite pripremiti za natjecanje sljedeće godine ili vas samo zanimaju zadaci u čijem rješavanju su se okušali naši učenici, posjetite PseudoDabar, logirajte se svojim podacima za pristup eDnevniku (AAI@EDuHr-CARNet) i upišite se u e-kolegij PseudoDabar.

Iva Kovačević, učiteljica informatike

 

DANI TOMAŠA GORIČANCA U MALOJ SUBOTICI

Osnovna škola Tomaša Goričanca u Maloj Subotici u Međimurju, organizirala je literarno-likovni natječaj Narodna nošnja. Mi smo sudjelovali u likovnom dijelu natječaja. Sudjelovalo je 25 škola s 132 likovna rada.

U petak, 8. studenoga, bit će upriličeno svečano otvorenje izložbe s prigodnim kulturno umjetničkim programom. Za izložbu su odabrana i tri likovna rada učenika viših razreda naše škole čija je mentorica Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture. Radove možete pogledati ovdje.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju