preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Siječanj

 

 

 

 

19. siječnja

Oproštaj od naše dugogodišnje ravnateljice,
gospođe Ivanke AbrlićVečeras smo tužni, u velikom broju, okupljeni u žalosti, prisustvovali komemoraciji u spomen našoj  dugogodišnjoj kolegici, učiteljici i ravnateljici, gospođi Ivanki Abrlić, koja je u utorak izgubila svoju posljednju bitku s teškom bolešću.

U našoj je školi, od njezinih početaka, uspješno ostvarivala svoj plodni profesionalni i životni put, zaposlivši se u jesen 1975. godine, najprije kao nastavnica hrvatskoga jezika, a od 1991. godine i kao ravnateljica.

Postavši ravnateljicom naša draga Ivanka nije napustila svoje primarno zvanje učiteljice hrvatskoga jezika. Želja da svoj radni vijek nesebično proživi s tuđom djecom, koju je osjećala kao svoju, oduvijek je bila njezin životni cilj i s ljubavlju odabran  učiteljski zadatak. Brojne su joj generacije to sa zahvalnošću i toplinom godinama vraćale. Naučila ih je i uputila na čovječan put, put razumnih i humanih ljudi kojima je svojim likom i djelovanjem bila dugogodišnji i najbolji primjer. Nadahnuta i ispunjena vjerom u Boga i čovjeka, nesebično se davala  malima i velikima cijeli svoj životni i radni vijek.

Godinama je, prije svakog početka radnog školskog dana, dočekivala i pozdravljala učenike i roditelje uz ulazna vrata škole i, na čuđenje mnogih, znala poimence svakog učenika pa i onda kada su odavno otišli iz naše škole, završili školovanje, a mnogi od njih već i dovodili svoju djecu na upis.

Naša je ravnateljica poticala i učenike i učitelje na kreativan rad na svim područjima, od sporta do kulture i umjetnosti pa smo kao škola bili prepoznatljivi po čestim i uspješnim sudjelovanjima i natjecanjima u gradu, Hrvatskoj pa i izvan njenih granica.

Dugo smo godina dijelili iste prostore, lijepe i manje lijepe trenutke, zajedno odgajali generacije i pronijeli ime naše škole koja je postala poznata kao obrazovna ustanova u kojoj se poštuje i njeguje znanje, disciplina i humanost.

Ova siječanjska večer bila je ispunjena tugom, ali i  toplim osjećajnim riječima, brojnim zajedničkim fotografijama i  sjećanjima na zajednički život, druženje i rad s našom dragom kolegicom, a mnogima prijateljicom, Ivankom.

Svima će nam jako nedostajati, ali njezina ćemo se lika s poštovanjem i toplinom uvijek sjećati.

(Vesna Haramina-Rilović, prof.)
 


 

Bili smo...

 

19. siječnja(četvrtak) učenici sedmih razreda sa svojim su razrednicima posjetili Klovićeve dvore i pogledali izložbu Talijanska renesansa (Tizian, Tintorreto, Veronese, Bellini).

21. siječnja(subota) u Karlovcu su na natjecanju Hrvatske lige robotičara  osvojili drugo mjesto naši učenici Lana Kovačević iz 7.b  i  Luka Crnjak iz 7.e razreda. Osim njih  sudjelovali su i Damjan Orešković iz 5.c, Dominik Hržan iz 7.d  i Dominik Grobenski iz 7.c razreda.  Ovo je natjecanje bilo kvalifikacijsko za međunarodno natjecanje Robocop Junior Rescue koje ubrzo slijedi.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici, profesorici Jelki Hrnjić! 


23. siječnja(ponedjeljak) učenici 7.e razreda sa svojom su razrednicom, profesoricom Hiršl i profesoricom likovne kulture B. Mažar,  posjetili Kulturni centar u Cerskoj gdje su pogledali kazališnu predstavu Oh, kako je lijepa Panama!  Nakon predstave uključili su se u tematsku likovnu radionicu koja je  imala  svoju pouku: „Svuda pođi-kući dođi, kod kuće je najljepše“. 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju