preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Veljača

O zapaženom uspjehu naših učenika na festivalu robotike u Varaždinu možete pročitati ovdje.

 

Objavljeni su rezultati 9. susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ u Križevcima. Na natječaj je pristiglo 126 književnih radova i 120 likovnih radova iz 62 škole iz cijele Hrvatske. Rad naše učenice Antonele Pilić iz 8. razreda nagrađen je u kategoriji poezije.

Na završnoj svečanosti Susreta, koja će se održati u Križevcima 25. travnja 2020. bit će otvorena izložba likovnih radova, predstavljen zbornik te će nagrađeni učenici javno izvesti svoje radove. Na završnoj svečanosti Susreta organizatori će objaviti koji radovi dobivaju nagradu.

Čestitke Antoneli i njenoj mentorici profesorici B. Mažar.

 

PLASTELINKO - MASKE IZVANZEMALJSKE

Završeno je natjecanje u likovnom izričaju djece u slikanju plastelinom pod nazivom Plastelinko, koje organizira OŠ Pantovčak.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je MASKE IZVANZEMALJSKE. U velikoj konkurenciji pristiglih likovnih radova učenika iz cijele Hrvatske, rad naše učenice ANTONIJE GLASNOVIĆ iz 8. r. nagrađen je u kategoriji od 5. do 8. razreda. Rad učenice MARIJE GLASNOVIĆ iz 5. r. odabran je za skupnu izložbu čije je otvorenje u ponedjeljak 24.2. u OŠ Pantovčak.

Mentorica nagrađenih učenica je profesorica likovne kulture, Bernadica Mažar.

Čestitke upućujem nagrađenim učenicama, ali i svima koji su sudjelovali u natjecanju.

                                                                                               Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture

 

Znanstvenici u Lovraku

18. veljače 2020., u okviru projekta Znanstvenici u Lovraku, u našoj je školi predavanje održala doc. dr. sci. Jana Šic Žlabur. Dr. Šic Žlabur radi na  Agronomskom fakultetu i našim je učenicima govorila o svojoj karijeri, o tome kako se postaje znanstvenik, o ljepoti toga posla, a najviše je pažnje kod učenika pobudilo njeno izlaganje o kvaliteti hrane koju jedemo. Učenici su naučili neke nove činjenice o hrani, poput obrnute piramide hrane koja prikazuje koja hrana svojom proizvodnjom najviše utječe na okoliš, o opasnostima prevelike upotrebe sredstava za zaštitu bilja. Iznenadili su se nekim podatcima o vitaminima i voću koje ih sadrži, ali i oni sami su pokazali da već dosta znaju o toj tematici.

Mlada je znanstvenica savjetovala da svi koji mogu pokušaju, barem u malenom vrtu, proizvoditi vlastitu hranu, pridržavajući se načela ekološke proizvodnje.

Dubravka Slopek Weber, prof. fizike

 

Likovni natječaj "Poj riči materinske"

Na 14. literarno – likovnom natječaju "Poj riči materinske" održanom u Primoštenu, u likovnom dijelu Natječaja, nagrađene su dvije naše učenice: Marija Krstić iz 5.r. i Antonija Glasnović iz 8. r..

Oba rada su EX libris. Marija je radila u tehnici flomaster, a Antonija u tehnici linorez.

Mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.

                                  


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju