preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

DABAR - BEBRAS

U petak, 11. studenoga, 12 učenika naše škole (1 učenik iz 3.r., 5 učenika 5.r., 2 učenika 6.r. i 4 učenika 7.r. ) sudjelovalo je u međunarodnom online natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja. Natjecanje originalnog naziva Bebras provodi se u više od 50 zemalja, a od ove godine po prvi puta i u Hrvatskoj. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara i Visokog učilišta Algebra, CARNeta te CROZ-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Učenici rješavaju 15 primjerenih problemskih i logičkih zadataka u vremenu od 45 minuta. Zadacima učenici pristupaju s računala u informatičkoj učionici. Nakon natjecanja svi su učenici dobili diplome za sudjelovanje.

Posebne zlatne diplome dobili su: Eva Vlašić i Karlo Tomić iz 5.r. te Dina Dauti i Roko Vlašić iz 7.r. jer su njihovi rezultati unutar 10% najboljih rezultata u pojedinim dobnim skupinama. Prema riječima učenika, zadaci su bili zanimljivi i izazovni pa većina učenika želi i slijedeće godine sudjelovati na natjecanju.

 

Hrvatski dječji festival

Ovogodišnji 23. festival održan je 27.11.2016. u KD Vatroslava Lisinskog. Predstavljena su 23 nova dječja likovna rada, 23 literarna rada te 23 nove dječje pjesme u izvedbi zborova iz cijele Hrvatske. Festival je posvećen 100 godišnjici prvog objavljivanja knjige Priče iz davnine Ivane Brlić Mažuranić.

Među odabranim i nagrađenim likovnim radovima su i radovi naših učenika:

Jerka Ćubića i Jane Ajduković iz 6. a,
Tene Tomić iz 1.a i
Lane Ninković iz 6. d.

Mentorice učenicima su Gordana Maršić-Pisk i Bernadica Mažar.

U predvorju Velike Dvorane na prvom katu uoči festivalskog koncerta postavljena je dječja izložba likovnih rada.

 

Tijekom postavljanja izložbe pročitani su odabrani literarni radovi osnovnoškolaca u društvu profesionalnih kipara, pisaca i skladatelja. Gost književnik bio je Enes Kišević.


 

 

 
 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju