preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Ožujak

O Danu škole 

Tema ovogodišnjeg Dana škole, 48. po redu, bila je „Djetinjstvo nekad i danas“. 

Tijekom cijelog ožujka prisjećamo se učitelja-pisca Mate Lovraka, čije ime škola nosi, likova iz njegovih romana, još uvijek zanimljivih i dragih, čak i današnjim generacijama.

Oslikana je pješačka površina ispred škole prekrasnim podnim slikama, iscrtane su „školice“ i „labirint“, s ciljem zadržavanja djece u aktivnostima na otvorenom.

U prostoru škole postavljena je izložba „Djetinjstvo nekad i danas“. Učenici, roditelji, zaposlenici škole donijeli su oko 130 izložaka koji ih podsjećaju na djetinjstvo, a koje smo izložili u suradnji s Hrvatskim školskim muzejom.

Održano je i svečano otvorenje izložbe na kojem je nastupio mali pjevački zbor škole i Vokalni ansambl EHO članice kojeg su učiteljice škole. Učiteljice su se tijekom svojeg odrastanja bavile glazbom te su pokazale svoja sviračka i pjevačka umijeća.

Idući dan održan je glazbeno-literarno-scenski program na otvorenom, kojeg su sa zanimanjem pratili učenici, roditelji s većom i manjom djecom, bake i djedovi, slučajni prolaznici, stanovnici naselja.

Stare igre, pjesmice, brojalice iz davnih čitanki oživljavale su sjećanja na djetinjstvo.

Dvije plesne točke imali su učenici iz Ukrajine koji su tek dan-dva prije postali učenici škole.

Ostatak dana igrale su se štafetne igre koje su oduševile manje učenike, te natjecanja u potezanju konopa za velike učenike. Igralo se graničara, badminton, „ping-pong“, „školice“. Igrali su se svi, i učenici i učitelji.

Zbog mnogih ograničenja uvedenih zbog epidemije i dugog zimskog perioda, svi smo jedva dočekali događanja i druženja na otvorenom. Mnogi kažu da je ideja Dana škole na otvorenom, s temom djetinjstva, bila pun pogodak.

Prenosimo vam dio te nezaboravne atmosfere (klikom na označene dijelove teksta).

 

Dan ružičastih majica

9.3.2022. u školi smo obilježili Dan ružičastih majica. Učenici su napravili razredne plakate na kojima su izrazili svoje neslaganje sa svim vrstama nasilja. Kako je to izgledalo pogledajte na ovom linku:

https://drive.google.com/file/d/1rGztU2UPZUKtxjKwEKilpPX2vOqubWVv/view?usp=sharing.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju