preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Prosinac

Lovrakovci za Gunju

U Sportskoj dvorani  OŠ Antuna i Stjepana Radića u Gunji, 19. prosinca 2015. godine, održan je humanitarni koncert pod nazivom "Veselje ti navješćujem" na kojem su sudjelovali mnogi izvođači duhovne glazbe.  Na ovaj su način prikupljena sredstva za izgradnju prvog dječjeg vrtića u Gunji, čiji se stanovnici polako vraćaju normalnom životu, nakon velikih poplava.

Članovi likovne grupe 4.d razreda naše škole uključili su se u ovu humanitarnu akciju izradom "Anđela dobrih želja" koji su u škrinjici  položeni u jaslice, kao dar malenom Isusu.

Nadamo se da smo izradom anđela uljepšali prostor osnovne škole u Gunji i razveselili njihove učenike.

Voditeljica likovne grupe 4.d razreda Gordana Maršić-Pisk

 

 

Posjet zvjezdarnici

22. prosinca astronomi naše škole su konačno dočekali vedro vrijeme da mogu posjetiti Zvjezdarnicu. Kako je tih dana Zagreb proglašen najpopularnijom europskom destinacijom, posjetili su i sajmove na Zrinjevcu i uživali u njegovom bajkovitom uređenju. Štandovi s palačinkama bili su im posebno privlačni.

Na Zvjezdarnici su ih dočekali izuzetno ljubazni djelatnici koji su otvorili kupolu teleskopa pa su naši astronomi prvi put gledali Mjesec s teleskopom velikog povećanja.
Svojim su mobitelima
napravili i odlične snimke Mjeseca.

S terase na kojoj je kupola pruža se odličan pogled na grad. Prvom će prilikom ponoviti posjet Zvjezdarnici.
Zvjezdarnica je otvorena za posjete građana svakog utorka, srijede, četvrtka i petka, od 20 do 22 sata. Srijedom se održavaju popularna predavanja s aktualnim temama iz astronomije i astronautike. Kada god je vedro, netko od djelatnika je dežuran pored teleskopa te je pogled u nebo praćen stručnim objašnjenjima. Raspored predavanja može se naći na stranici Zvjezdarnice.

 

Gozba ljubavi

Naša škola već 13 godina sudjeluje u „Gozbi ljubavi“ – susretu za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Ove godine susret se održao 19. prosinca 2015. u 11.00 sati, u Caritasovom domu za zbrinjavanje djece s tjelesnim i/ili mentalnim oštećenjima u Brezovici. Kako je susret protekao i kako ga je doživjela jedna naša učenica možete pročitati ovdje.

 

Božićna izložba anđela

U našoj Školi možete primijetiti i raznolike anđele koji uljepšavaju ovo božićno vrijeme. Anđeli su izrađenih od raznih materijala i različitim tehnikama (papir, glina, žica) pod vodstvom profesorice likovne kulture Bernadice Mažar.
Učenici petih razreda izradili su anđele od papira i oni se nalaze na samom ulazu u Školu.
Anđele od žice, gline te anđele u plitkom reljefu izrađivali su učenici šestih razreda i oni su izloženi na velikom boru koji se nalazi u predvorju škole te na drugom katu Škole (izloženi anđeli izrađeni tehnikom plitkog reljefa na metalnoj sjajnoj podlozi).

 

 

 

 

Inspirirani božićnim anđelima i naša je Škola zasjala božićnom radošću!


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju