preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Mali dizajneri

šk. god. 2018./2019.

Izvanastavna aktivnost Mali dizajneri održavala se u 1.a razredu pod vodstvom učiteljice produženog boravka Marije Stanešić.

Učenici su tijekom nastavne godine upoznali nekoliko povijesnih razdoblja krenuvši od odjeće prapovijesnih ljudi, preko starih civilizacija Egipta, Rima i Grčke do razdoblja renesanse, baroka i rokokoa gdje su ih se najviše dojmile krinoline i raskošne frizure. Svako od razdoblja učenici su interpretirali na svoj način kroz likovno izražavanje.

Osim likovnog izražavanja također su izvodili praktične radove kao što je izrada lutkica od tkanine, odjevnih predmeta od papira, papuča od kartona te nakita od slamki i vune. Upoznali su i osnove tradicionalnog vezanja i heklanja, a prišili su i pokoji gumb. Dobru dinamiku i zanimljivost radionice začinili smo njima bliskim, modernim sadržajima pa tako nije nedostajalo sirena, vještica, Top modela i Disney princeza u posebno dizajniranoj odjeći (pogledajte naše radove ...).

Učenici su tijekom godine, osim kreativnosti, razvijali strpljivost, upornost, urednost i finu motoriku ruke. Bili su ustrajni i marljivi u radu te su pokazali svu raskoš dječje mašte i kreativnosti.

Marija Stanešić, učiteljica razredne nastave


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju