preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

Inova mladi 2020.

Na ovogodišnjem natjecanju Inova mladi 2020. koje se unatoč teškim okolnostima održalo 20. put, našu školu su predstavljali učenici viših razreda i njihova mentorica Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.
Za svoje kreacije nagrađeni smo s 11 brončanih odličja, 2 srebrna odličja i 2 zlatna odličja.
Bilo je tu 3D radova kao npr. Dvorac s obrambenim kulama ili Zabavni park, koji je bio prekriven gareži od požara, do Bakterija i virusa. Naša Gaby Čeh na natjecanju sudjeluje već osam godina. Petaši su bili jako vrijedni i oduševili su komisiju paunima izrađenim od plastelina. Neke učenice, kao Erika Erjavec iz 6. razreda ili Lena Ljubičić iz 5. razreda imale su više radova na natjecanju, tako su dobile i veći broj nagrada.
Organizatori su se, kao i svake godine, potrudili da natjecanje prođe u natjecateljskoj i lijepoj atmosferi.
Iskrene čestitke svim sudionicima natjecanja upućuje mentorica profesorica likovne kulture Bernadica Mažar. (pogledajte radove učenika ...)

 

Nagrađeni učenici “Tradicije i suvremenosti” 2020.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je: Nacionalni parkovi i biološka raznolikost Republike Hrvatske.

Objavljeni su rezultati likovnog natječaja Tradicija i suvremenost koji se održava već 20 godina. Zbog Covida 19 sve je bilo produženo kako bi učenici uspjeli završiti radove i sudjelovati u natječaju. Tako su neki učenici već završili školovanje u našoj školi.

Ove godine nagrađen je rad učenice KARLE KELLEK (8. d), a radovi sljedećih učenika su odabrani za skupnu izložbu: Mirele Martić Macić, (bivši 8. d), Lare Palić, Mihaela Pavića i Ivana Pejkovića iz 7. a. Njihova mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.
Čestitam svim sudionicima natječaja, a posebno nagrađenoj Karli i učenicima čiji su radovi odabrani za izložbu. (pogledajte radove učenika ...)

                                                       Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture

 

15.11. 2020. objavljeni su rezultati državnog literarnog natječaja NAPIŠI PJESMU O VUKOVARU I OSVOJI – BICIKL.

U velikoj konkurenciji pristiglih radova pjesmica (Zovem se Vukovar) učenice Patricije Gashi iz 6. c razreda osvojila je treće mjesto. Patricijina mentorica je profesorica Bernadica Mažar.

 

DABAR

I ove smo se godine uključili u međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja, poznato pod nazivom Dabar. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.
U kategoriji KiloDabar (5. i 6. razred, 12 590 učenika) natjecalo se 5 naših petaša.
U kategoriji MegaDabar (7. i 8. razred, 8 285 učenika) natjecalo se 11 naših sedmaša i 5 osmaša. Ukupno 17 dječaka i 4 djevojčice.

Troje naših učenika nalazi se u 10% najboljih:
sedmaši David Pongrac, Franko Doričić i sedmašica Maja Unetić. Čestitamo!

Ako se želite pripremiti za natjecanje sljedeće godine ili vas samo zanimaju zadaci u čijem rješavanju su se okušali naši učenici, posjetite PseudoDabar, logirajte se svojim podacima za pristup eDnevniku (AAI@EDuHr-CARNet) i upišite se u e-kolegij PseudoDabar.

Iva Kovačević, profesorica informatike


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju