preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Svibanj

INOVA MLADI 2016.

20. svibnja 2016. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu održana je svečana dodjela priznanja i nagrada za izložbu inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te studenata s međunarodnim sudjelovanjem, Inova mladi 2016. Učenici naše škole osvojili su i ove godine odličja visokog sjaja.
Učenici 3.c razreda, čije su mentorice učiteljica Ružica Mijatović i asistentica u nastavi Petra Babić, za svoje su radove osvojili 6 zlatnih i 6 srebrnih medalja. Devet učenica i učenika 4.d razreda, mentorice učiteljice Gordane Maršić-Pisk osvojili su zlatne medalje.
I učenici viših razreda lijepo su se plasirali. Osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i petnaest brončanih medalja. Njihova mentorica je profesorica likovne kulture Bernadica Mažar. Pogledajte imena nagrađenih učenika i njihove radove.

 

Likovna radionica o gradu Zagrebu

Učenici 4.d razreda naše škole bili su u petak, 13.5.2016. na likovnoj radionici u knjižnici NS Dubrava. Na početku susreta, voditeljica radionice  gospođa Maja Brajko–Livaković, povela je s učenicima razgovor o gradu Zagrebu. Pročitala im je pjesmu „ Zagreb“ pjesnika Drage Ivaniševića. Razgovarali su i o izgledu zagrebačkih spomenika i javnih ustanova. Učenici su na malim papirima olovkom izradili crteže nekih zagrebačkih crkava, parkova, pročelja starih zgrada. Njihovi crteži bit će dio plakata posvećenog Danu grada Zagreba, 31.5. 2016..

Učenici su lijepo i kreativno proveli vrijeme u knjižnici i crtežima pokazali ljepote grada kao i ljubav prema Zagrebu.

Kako im je bilo pogledajte na fotografijama !

Za vas napisala učiteljica 4.d razreda,

Gordana Maršić–Pisk

 

Izložba u Muzeju Mimara

U subotu 14. svibnja 2016. u Muzeju Mimara u Zagrebu otvorena je izložba učeničkih radova Tradicija i suvremenost, gradimo čuvajući baštinu i prirodu u kojoj živimo.
Učenica 8. d Petra Ivana Babić pohvaljena je za svoj rad te je na otvorenju izložbe dobila prigodan dar.
Iva Ajduković i Sara Makar iz 5.a radile su grafički crtež tušem i perom, Mihaela Benić 6.a uljnim pastelom, a Leonarda Palić iz 8.d i Natalija Jurić iz 8. e grafiku – linorez. Njihova mentorica je profesorica likovne kulture Bernadica Mažar.
Na izložbi su još izloženi i radovi učenica 4. d razreda Jasmine Grčić-Capek i Viktorije Gečević čija je mentorica učiteljica Gordana Maršić-Pisk.

(pogledajte radove)


 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju