preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Svibanj

ZNANSTVENI PIKNIK 2017. – Znanost je zabavna!

U petak, 26. svibnja 2017. godine, grupa učenika 6. i 8. razreda (19+5) u pratnji profesorica Papić i Grizelj po drugi puta u ovoj školskoj godini posjetili su manifestaciju “Znanstveni piknik 2017.” u kompleksu Jadran filma (Dubrava) od 11 do 15 sati. Prošlogodišnji posjet je bio zanimljiv po pričanju djece pa su nam se ovom prigodom pridružile i mame, Sejarić i Periša. 

Učenici su aktivno sudjelovali u mnogim pokusima koje su im prezentirali mladi znanstvenici i učenici srednjih škola na svojim štandovima. Najzanimljivije je bilo kod mladih tehničara (izrada raketa), na Lino štandu (pripremanje palaćinki), u šatoru oralne higijene na radionici “Pravilna uporaba četkica za zube” i na štandovima gdje su se izvodili pokusi iz kemije i fizike.

Učenici šestih razreda najviše su vremena proveli u izradi origami geometrijskih tijela, računanju na abakusima i slaganju drvenih kocki i piramida.

 

“Dojdi osmaš, Zagreb te zove”

Učenici osmih razreda su u petak, 12. svibnja 2017. godine, posjetili tradicionalnu manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove”. Pratnji pedagoginja Perić i Stipić te profesorica Stanić, Hiršl i Grizelj, pridružile su se i mame Srpak i Košćak.

Na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, park Zrinjevac, učenici i profesori srednjih škola grada Zagreba predstavili su svoje škole i školske programe. Tom prigodom učenici su mogli porazgovarati s predstavnicima srednjih škola i od njih preuzeti promotivne letke te dobiti informacije iz prve ruke o pojedinom školskom programu unutar njihove škole.

Dio učenika iskoristio je priliku da posjeti i katedralu dok su ostali prošetali trgom. Na kraju smo našu avanturu zabilježili zajedničkom fotografijom na Manduševcu.

 

Tribina “(Ne)zaboravljeni znanstveni umovi”

U srijedu, 3. svibnja 2017. godine u 18:30 h u kulturnom centru Dubrava održana je tribina o životu Nikole Tesle. Tribini je prisustvovalo i osam učenika šestih i osmih razreda, sa dodatne nastave matematike, u pratnji profesorice Grizelj.

Kroz predavanje i prezentaciju gospođe Ljiljane Grabar, dipl. inf. učenici su se upoznali sa mnogim zanimljivostima iz života velikog znanstvenika. Nakon predavanja sudjelovali su u raspravi. Bili su znatiželjni i htjeli doznati još neke pojedinosti o izumima slavnog fizičara. Gospođa Grabar pohvalila je učenike jer su i sami mnogo znali o Nikoli Tesli.

 

KNJIŽEVNI SUSRET U KNJIŽNICI

U našoj školi 17.5. održan je književni susret sa spisateljicom Jasminkom Tihi-Stepanić kojem su prisustvovali učenici sedmih razreda s profesoricom Arijanom Watz i naši knjižničari. Najviše se razgovaralo o njezinoj knjizi „Imaš fejs?“ koju su učenici ranije pročitali, kao i o tome kako nastaje roman. Pitanja su bila brojna pa je sat vremena druženja brzo proletjelo.

 

 

 

 

 

BALONKOVA VELIKA PUSTOLOVINA         

Ana Hršak učenica je 1.a razreda naše škole. Svojim radom, slikovnicom „Balonkova velika pustolovina“, sudjelovala je na natječaju Udruge KAlibra – Moja prva knjiga. Ana jako voli crtati i pisati, te se svojim radom upustila u pustolovinu stvaranja vlastite priče.  Ova njena autorska slikovnica imala je tri dijela koje je Ana uspješno objedinila. Anina slikovnica govori o Balonku, mjehuriću sapunice i prijateljstvu. Ana je ilustrirala slikovnicu zanimljivim crtežima i neobičnim likovima.

Konkurencija na ovom natječaju bila je velika. Pristiglo je 539 slikovnica  iz cijele Republike Hrvatske, koje su pregledale i vrednovale književnice Silvija Šesto i Sanja Pilić. Udruga KAlibra Anu će nagraditi slikovnicom iz edicije “Moja prva knjiga“.

Čestitke Ani!   

Za vas napisala Anina učiteljica, Gordana Maršić-Pisk              

 

INOVA MLADI 2017.

I ove školske godine, naši su učenici sudjelovali svojim radovima na izložbi inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te studenata s međunarodnim sudjelovanjem, INOVA MLADI 2017., koja je održana na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, 6. svibnja 2017. godine. Učenici naše škole osvojili su i ove godine odličja za svoj kreativan rad.

Učenice 4.c razreda, čija je mentorica učiteljica Ružica Mijatović, u suradnji s CTK  Dubrava, za svoje su radove osvojile  srebrne medalje. Sedmero učenika 1.a razreda, mentorice učiteljice Gordane Maršić-Pisk, prvi je put sudjelovalo na ovoj izložbi pod nazivom Kad se male ruke slože i osvojili su 7 srebrnih medalja.
Učenici viših razreda, pod vodstvom mentorice Bernadice Mažar, profesorice likovne kulture, osvojili su  21 medalju!
Čestitamo!

Pogledajte u prilogu imena nagrađenih učenika i njihove radove.

Za Vas napisala, učiteljica Gordana Maršić-Pisk

 

POVIST MISTA MOGA

18. svibnja 2017. završen je VII. Likovno-literarni natječaj POVIST MISTA MOGA u Rogoznici. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je STARI ALATI I STARI ZANATI.  

U likovnom izričaju 1. mjesto osvojila je Lena Ljubičić iz 1. a, čija je mentorica učiteljica Gordana Maršić–Pisk.

Na natjecanju je dodijeljena i nagrada za najbolju kolekciju radova. Nagrađeni su učenici 5. d: Antonela Pilić, Mislav Klaić, Krišan Jelisić i Mihaela Dodić, čija je mentorica Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.              Čestitamo !

 

Šimićevi susreti

Na likovnom dijelu natjecanja „Šimićevi susreti“ u Širokom Brijegu, naša učenica 8. razreda, Petra Šarčević, osvojila je 3. mjesto za ilustraciju Šimićeve pjesme Put u dolinu.

Petrina mentorica je profesorica likovne kulture, Bernadica Mažar.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju