preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Rujan

Ove se školske godine u našoj školi provodi projekt Znanstvenici u Lovraku. Ciljevi projekta su učenike, kroz predavanja hrvatskih znanstvenika, upoznati s najnovijim otkrićima u znanosti i zanimljivostima iz života poznatih svjetskih znanstvenika, proširiti njihovo znanje izvan okvira redovne nastave, upoznati ih s najnovijim tehnologijama, poticati ih na usvajanje novih znanja i odabir zanimanja iz STEM područja, učiti ih kritički razmišljati i postavljati dobra pitanja.

Prvo predavanje održao je u rujnu naš poznati znanstvenik i član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Vladimir Paar. Zainteresirani učenici, a i neki učitelji, slušali su o tajnama DNK-a i najnovijim otkrićima u tom polju, čime se profesor Paar bavi posljednjih godina. Znanstvenik s bogatim znanjem i iskustvom je održao predavanje koje nije nikome dosadilo, u stvari, većina bi slušatelja mogla takva predavanja slušati satima. Skype vezom predavanje se prenosilo i u OŠ Horvati. U planu su još tri takva predavanja.

voditeljica projekta: Dubravka Salopek Weber, prof. fizike

 

Radovi naših učenika na likovnoj izložbi

 

Ugostili smo izviđače

50-tak izviđača u dobi od 16 do 24 godine iz njemačkog grada Wurzburga posjetilo je naš grad 12.8.2019. na svom proputovanju sve do Albanije. U suradnji sa zagrebačkim Odredom izviđača Javor, omogućili smo im noćenje u našoj sportskoj dvorani. Mladi njemački izviđači sljedeći su dan nastavili svoj put prema Albaniji.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju