preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Lipanj

VEČER IZVRSNOSTI

7. lipnja 2017., pred sam kraj nastavne godine, održana je u OŠ Mate Lovraka Večer izvrsnosti. Okupili su se naši najuspješniji učenici u učenju, ali i u mnogim drugim područjima, njihovi roditelji, učitelji, razrednici, kako bismo svima iskazali važnost koja im pripada, zahvalili im što su uspješno predstavljali prije svega sebe, zatim svoju školu, ali i obitelji iz kojih dolaze.

Učenici koji su svih osam razreda osnovne škole završili s visokim prosjekom ocjena od 4.8 do 5.00 nagrađeni su od Učiteljskog vijeća prigodnom knjigom s posvetom. Ostali učenici koji su predstavljali školu na mnogim natjecanjima na svim razinama i u različitim područjima istaknuti su i/ili nagrađeni prigodnim knjigama s posvetom. (popis nagrađenih učenika i njihovih mentora)

Na svečanosti su prikazani radovi učenika, učenici su prezentirali područja kojima se bave i vještine u kojima su izvrsni. Izvedeno je nekoliko umjetničkih točaka koje su s učenicima pripremile profesorica Višnjica Babić, Marija Ptičar, Jelka Hrnjić, Bernadica Mažar i Mirela Lukić. Susret je završio zajedničkim druženjem na prigodnom domjenku.

Dio atmosfere s „Večeri izvrsnosti“ moguće je vidjeti na fotografijama koje je snimila gđa Bukovac, majka naše učenice Ele Bukovac.

Zahvaljujemo svima koji su svojim vrijednim radom doprinijeli ostvarenju svečanog programa ovogodišnje „Večeri izvrsnosti“ u OŠ Mate Lovraka!

 

OŠ Mate Lovraka, Zagreb i ove godine ima dobitnike Oscara znanja

To posebno priznanje najboljim učenicima dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Nagrade najboljim hrvatskim učenicima dodjeljuju se od 2005. godine. Do danas je nagrađeno više od 4500 učenika.
Ovogodišnja dodjela priznanja i "Oskara znanja" učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održano je 29. lipnja 2017. u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati.
Naši ovogodišnji oskarovci su: Marko Pongrac, učenik osmog razreda, David Pongrac, učenik trećeg razreda i Jerko Ćubić, učenik šestog razreda!
Uspjesi zbog kojih su dobili vrijedno priznanje su:
1. mjesto u kategoriji Co Space Primary na natjecanju RoboCup u njemačkom Leipzigu (srpanj 2016.) - Marko PONGRAC
2. mjesto u kategoriji Rescue Line Secondary na natjecanju u švedskom Linkopingu (ožujak 2017.) - David PONGRAC, Jerko ĆUBIĆ i Marko PONGRAC 

Čestitamo našim vrijednim i uspješnim učenicima, njihovim roditeljima i mentorici
Jelki Hrnjić i želimo im puno uspjeha u budućem radu!

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju