preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Ožujak

Izložba LIK 2021.

Likovni rad naše učenice Ivone Kučiš iz 6. razreda odabran je za županijsku razinu natjecanja u likovnoj kulturi LIK 2021. Rad je rađen u likovnoj tehnici kolografija, a motiv je inspiriran slavonskim vezom. Ivonina mentorica je profesorica likovne kulture Bernadica Mažar. 

 
(matrica)                    (grafički otisak)

Više o natjecanju i izložbu radova pogledajte na https://sites.google.com/view/izlozba-lik-2021-grad-zagreb/osnovna-%C5%A1kola

 

Inicijali - Jezik je …

Profesorica Marina Tomić i učenici 8. C i 8. D obilježili su Dan hrvatskog jezika (13.-17. ožujka).

 

 

 

Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.

Prošli su tjedan naši učenici poželjeli posebnu dobrodošlicu nadolazećem proljeću. Zajedno sa svojim učiteljicama sudjelovali su u nacionalnoj kampanji kolektivne sadnje stabala. Kampanja je trajala od 1. do 5. ožujka, a promovira ju Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Ciljevi navedene kampanje su: podizanje ekološke svijesti, kreiranje pravilnog stava koji se odnosi na posljedice štetnog ljudskog ponašanja u okolišu, povezivanje i razvitak pozitivnih emocija prema prirodi, postavljanje novih standarda kao odgovor na ekološke izazove, privlačenje publiciteta na probleme ekologije te stvaranje kolektivnog zadovoljstva zbog aktivnosti usmjerenih na očuvanje okoliša.

Vrijedne su ručice učenika 1. a, 1. c, 1. d, 2. a, 2. b, 3. a, 3. b, 3. c i posebnih odjela tijekom tjedna zasadile ukupno osam sadnica voća u vanjskom prostoru škole.

Svaki je razred, uz nesebičnu pomoć naših domara, odabrao i zasadio svoje stablo koje će njegovati i pratiti njegov rast tijekom vremena. Tako je vanjski prostor škole postao bogatiji za šest sadnica jabuka i dvije kruške. Posebno smo ponosni na sudjelovanje učenika iz posebnih razrednih odjela kojima su najdraži sadržaji izvorne stvarnosti. (pogledajte slike ...)

Ovim se putem posebno zahvaljujemo roditelju učenika iz posebnih odjela na transportu sadnica te domarima na fizičkoj realizaciji sadnje.

Veselimo se mirisima prvih voćki u školskom dvorištu!

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju