preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Svibanj

 

 

3. svibnja

Vanjsko vrednovanje znanja iz  biologije

 Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje znanja proveo je ispitivanje iz biologije  s učenicima 8. e razreda.

 

4. svibnja

Međunarodna  provjera  u  četvrtim razredima

 U 4. a i c razredima provedeno je međunarodno ispitivanje pismenosti na hrvatskome jeziku (PIRLS ), a dan kasnije, u istim je razredima  provedeno ispitivanje matematičke pismenosti (TIMMS).

 

18. svibnja

Predavanje o darovitim učenicima

 Profesorica Jasna Lay, iz Udruge BISTRIĆI, održala je u našoj školi prvi dio predavanja o darovitim učenicima. Predavanju su prisustvovali učitelji razredne nastave, učitelji stranih jezika i vjeroučitelji. Za učitelje predmetne nastave, predavanje s istom temom, bit će organizirano početkom  nove školske godine.

 

23. svibnja

Kamo nakon osnovne?

Za roditelje učenika osmih razreda u 18,00 sati organizirano je predavanje na temu Kamo nakon osnovne škole?  Iskusni predavači, prof. psihologije Ana Boban- Lipić i dr. školske medicine Zorana Galić, roditeljima su odgovarale na pitanja vezana uz odabir i upis njihove djece u srednju školu.

 

24. svibnja

Predavanje o HPV infekciji

Predavanje i edukaciju o cijepljenju HPV infekcije održala je liječnica školske medicine, dr. Zorana Galić, učenicima sedmih razreda i njihovim roditeljima.

 

 

V j e s t i c e

Bili smo...

5. svibnja  učenici osmih razreda, koji pohađaju dodatnu nastavu iz matematike, i njihova profesorica Biljana Grizelj posjetili su  manifestaciju "Dojdi osmaš, Zagreb te zove!" koja se već tradicionalno odvija u našem gradu. Na Trgu bana Josipa Jelačića osmašima su svoje programe obrazovanja, aktivnosti i postignuća predstavile mnoge srednje škole Zagreba.

5. svibnja  učenici 4. b razreda i njihova učiteljica Gordana Pleško posjetili su izložbu likovnih radova u ZOO-u, postavljenu za Dan planeta Zemlje. Među brojnim radovima izloženi su i oni naših učenika:  Kristijana Babića, Bojane Dimovski, Antonia Brkića i Petre Mihaljević, čiji je rad i nagrađen!

7. svibnja  na  Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu održana je još jedna Smotra stvaralaštva INOVA 2011., koja je i ove godine imala  veliki broj inovacija i sudionika.

Našu školu predstavljali su:

- učenici  2. b razreda  i učiteljica Ružica Mijatović,

- Marko Dodić, Nikša Zupčić i Marko Doko, učenici 8. a razreda, s radom iz robotike, mentorice, profesorice Jelke Hrnjić,  

- Fran Mikolić, učenik 8.c razreda, s radom Rekompozicija, fotomontaža,

- Doris Pišmaht i Marko Gabud, učenici 8.e razreda, s radom Složene linijske strukture

- Emanuel Cirimotić, 6.c, Paula Španić, 6.c, Karla Krolo, 6.b i Bernarda Ćibarić, 6. b.  sudjelovali su s radovima  Plastička tekstura sa svojom mentoricom  profesoricom Bernadicom Mažar.

12. svibnja učenici 1., 2., 3. i  4.a, d  razreda  sa svojim su učiteljicama bili na terenskoj nastavi:

1. razredi → Seosko imanje Stara Marča

2. razredi → Sisak

3. razredi → Zaprešić - Gornja Stubica

4. razredi → Trsat-Rijeka-Opatija-Fužine

27. svibnja učenici četvrtih razreda posjetili su Policijsku akademiju i prisustvovali organiziranom projektu  Sajmu mogućnosti.

 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju