preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

Dabar

I ove smo se godine uključili u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima. Dabar se provodi kao online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje osmišljavaju stručnjaci iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U natjecanju je ove godine sudjelovalo 14 učenika 6. razreda i 7 učenika 8. razreda naše škole. Čak 6 učenika ima rezultat unutar 10% najboljih u Hrvatskoj, to su: Petra Nekić i Tino Herjavić iz 6. razreda, Franko Doričić, David Pongrac, Mihael Pavić i Marin Jolić iz 8. razreda.

 

Posadi stablo, ne budi panj

I ove su godine učenici 2.c  zajedno s učenicima posebnih razrednih odjela ponosno sudjelovali u nacionalnoj kampanji „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” Tako su okoliš naše škole dodatno ukrasili sadnicama božikovine koje su posadili uz prilaz prema velikoj školskoj dvorani. 

Ovim se putem posebno zahvaljujemo našem domaru Ivici na fizičkoj pomoći kao i Udruzi „Zasadi stablo, ne budi panj“ na doniranim sadnicama. (pogledajte slike)


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju