preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

 > Robotika  > Radionice

šk. god. 2019./20.

Tri ekipe robotičara pripremale su se u našoj školi za natjecanje Virtual RoboCup Junior. Pripreme su trajale 4 dana u zadnjem tjednu lipnja pod budnim okom prof. Ivice Kolarića.

Pogledajte kako naša škola izgleda "odozgo" u videosnimci snimljenoj za potrebe prijave na natjecanje jedne od ekipa: https://bit.ly/3eMpkEN

 

Vikend radionice robotike

Vikend radionice robotike održavaju se u OŠ Mate Lovraka u suradnji sa udrugom Hrvatsko društvo za robotiku. Radionice su namijenjene učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta  sa područja Grada Zagreba, a i šire za učenike Zagrebačke županije.

Više informacija o radionicama možete dobiti na udruga.hdr@gmail.com

 

šk. god. 2015./16.

- snimka HRT-a sa Znanstvenog piknika održanog na Zagrebačkom velesajmu 11. i 12. studenoga 2015.

- slike s radionice održane 4. i 5. rujna 2015. u OŠ Mate Lovraka

 

šk. god. 2014./2015.

 

šk. god. 2013./2014.

RADIONICA / LJETOVANJE U DUGOJ UVALI

Grad Zagreb nagradio je robotičare sedmodnevnim ljetovanjem u Dugoj uvali kod Pule.

U Dugoj uvali se od 19.8. do 26.8.2014. održala radionica robotike za 32 učenika iz Zagreba, Varaždina, Jelse, Supetra, Bola, Splita i Popovače.

Pratnja i organizacija radionice: Ivica Kolarić, Jelka Hrnjić, Danica Plastić, Katija Barbić, Đurđica Vodopivec i Dražen Beleta.

Profesor Kolarić je osmislio radionicu kojom bi u sljedećoj šk.god. 2014./15. pokrenuli još jednu kategoriju natjecanja na Hrvatskoj ligi robotičara. To je Robodance.

Za radionicu smo pripremili i ponijeli jako puno različitog materijala za izradu konstrukcije robota, pokretanje robota, kreacije odjeće, obuće, balone koje treba kaširati, boje za papir i tkaninu, iglice, škare, konac ...

Profesor je učenike podijelio u sedam grupa poštujući njihov uzrast i sposobnosti. Svaka grupa dobila je zadatak uz glazbenu podlogu koja traje max. 3 minute osmisliti inovativnu i zabavnu priču, izraditi i programirati dva robota.

25.8. u 17:30 ispred restorana hostela Cvrčak održali smo prvo natjecanje u Robodance-u. Tešku sudačku ulogu preuzeli su: Toni Vrdoljak, Melinda Šefčić, Dragan Pantić, DraženBeleta i Danica Plastić. Ekipe su izvačile vrijeme nastupa i imale su 15 minuta za pripremu, predstavljanje i izvedbu.

Svi učesnici uživali su u ovom kreativnom ljetovanju i svi su na kraju dobili DIPLOME s ljetovanja.

(više slika i video zapisa možete vidjeti na facebook-u Robotika HDR)

                                 

 

 

Proljetna škola robotike za početnike i napredne održava se u OŠ Mate Lovraka od nedjelje 13. 4. do četvrtka 17.4. 2014.

1. dan


 
(više informacija na
jelka4@net.hr)

 

 

 

Prva radionica robotike održana je u subotu 14.9.2013. u našoj školi. (više)


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju