preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Travanj

Likovni uspjesi

U subotu 22. travnja 2017. održana je završna svečanost 6. susreta hrvatskog dječjeg duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić u Križevcima. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je Hrvatski sveci i blaženici. Na natječaj su pristigla 292 likovna rada, a u uži izbor odabran je i rad koji predstavlja našu školu. Likovni rad naše učenice sedmog razreda Ele Bukovac objavljen je u zborniku te izložen na prigodnoj izložbi pod nazivom Božji cvjetnjak, u OŠ Ljudevita Modeca u KRIŽEVCIMA. Rad je rađen na aluminijskoj foliji u tehnici niskog reljefa. Elina mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.

 

Na Međunarodnom  likovno-literarno-novinskom natječaju “Bogatstvo različitosti” u organizaciji OŠ Matija Gubec iz Tavankuta u Vojvodini, naša učenica ANA HRVOJ, 8. r. osvojila je prvo mjesto za likovni rad "Veliki snovi malih ljudi",

a učenica REGINA MATIĆ, 6.r. osvojila je drugo mjesto. Mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.

  

 

 

 

Državno natjecanje iz francuskog

Od 9. do 11.04. u Splitu se održalo Državno natjecanje iz francuskog jezika za osnovne i srednje škole na kojem je sudjelovao i naš učenik Leon Korman iz 8.a te osvojio izvrsno 5. mjesto. Čestitamo!

Na slici je prof. mentor Dolores Erent-Ratoša s učenikom 8.a Leonom Kormanom te bivšom učenicom naše škole Lucijom Vuletić-Antić, sada učenicom 4. gimnazije dvojezične nastave (hrvatsko-francuske), koja je osvojila 2. mjesto.

 

 

 

 

Mladi tehničari

Na Državnom natjecanju mladih tehničara naš učenik Jerko Ćubić iz 6. razreda osvojio je 3. mjesto u P- kategoriji: ROBOTSKO SPAŠAVANJE ŽRTVE. Više o samom natjecanju možete pročitati u izvještaju koji je pripremila profesorica tehničke kulture i informatike Jelka Hrnjić.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju