preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Listopad

 

 

 

15. listopada

Dani kruha i zahvalnosti za plodove  zemlje

Tog petka, 15. listopada, veliki prostor naše škole zamirisao je po svježim i još toplim pecivima, kruščićima i kolačima koje su ispekle vrijedne mame i bake naših učenika. Obilježili smo, kao i godinama do sada, Dane kruha i zahvalili za plodove zemlje. Kruh i druge delicije, kao i sve nas nazočne, blagoslovio je naš svećenik.

  

 

19. listopada

Mala škola glagoljice

U povodu Mjeseca knjige započeli smo s projektom Male škole glagoljice koju će s učenicima četvrtih i petih razreda, tijekom listopada i studenog, provesti profesorice Vesna Haramina-Rilović i Dolores Erent-Ratoša, knjižničarke  naše škole.

Prva grupa učenika, malih glagoljaša, bili su učenici 4.d razreda koji su nakon predavanja učili pisati glagoljička slova. Na satu likovne kulture napisana su slova oslikavali, a njihove radove možete vidjeti u foto-galeriji na web stranicama naše škole.

 

 

20. listopada

Škola   za  roditelje

Svake srijede u 1730  u  našim  prostorima organizirana je Škola za roditelje u organizaciji Plavog telefona. Škola je predviđena za roditelje učenika prvih razreda, ali su dobrodošli i ostali zainteresirani roditelji.

 

Predavanja  za  roditelje

Obiteljski  centar Fokus i njihov ravnatelj gospodin Davor Kukec organiziraju predavanja za roditelje naših učenika. Tema predavanja za listopad, za roditelje sedmaša, je Rješavanje sukoba.

 

V j e s t i c e

Bili smo...

►6. listopada u  Kulturnom centru Dubrava obilježen je Dan 145. brigade. Na svečanosti su bili i naši učenici koji su svojim programom uveličali obilježavanje. Profesorica Marija Ptičar uvježbala je recitatore, učiteljica Gordana Pleško svoje folkloraše, profesorica Mirela Lukić zborašice, a učiteljica Inga Dokolenić je, sa svojim razredom, izvela dijelove iz "Mjuzikla o Zagrebu".

►13. listopada  učenici drugih razreda sa svojim su učiteljicama posjetili Botanički vrt  ljekovitog bilja “SUBAN” na Samoborskom gorju. Nakon razgledavanja biljnih vrsta i njihovih pripravaka uživali su u kestenijadi.

►18.-22. listopada  učenici 4.b i 4.c razreda  sa svojim su učiteljicama proveli 5 dana u Novom Vinodolskom, gdje su uživali u školi u prirodi.

►20. listopada  sedmero učenika 2.b razreda i njihova učiteljica-mentorica Ružica Mijatović imali su svoju prezentaciju izrade predmeta od gline i oblikovanja papira u Centru  tehničke kulture pred članovima Gradskog ureda.

- Svojim su originalnim  radovima zasluženo osvojili 1. mjesto i zlatnu medalju na  Memorijalu Damira  Šiška   održanom u Školi Nikole Tesle 23. listopada.

- Čestitamo našim učenicima Emi Bakota Vilman,  Dominiku Popoviću,  Luciji Prskalo,  Petri Rubčić,  Patriciji Šurić,  Maji Zelenić, Ani Mariji Vajdić i njihovoj učiteljici!

(Nagrađene radove možete vidjeti u foto-galeriji na web stranicama Škole!).

 

 

►20. listopada  učenici trećih razreda  posjetili su Lovački muzej.

►20. listopada  učenici  8.a i 8.c razreda sa svojim su profesoricama M. Kolenić i M. Ptičar posjetili Hrvatski državni arhiv u kojem se obilježava Tjedan arhiva. Nakon predavanja učenici su sudjelovali u radionicama  heraldike.

►21. listopada  u 1.e razredu likovnu jesensku radionicu održala je njihova učiteljica Vesna Ivkov-Žalac.

(Radove s radionice možete vidjeti u foto-galeriji na web stranicama Škole!).

►22. listopada  naši prvašići posjetili su Grad mladih da bi pozdravili JESEN.

►23. listopada na Memorijalu Damira  Šiška  održanom u Školi Nikole Tesle sudjelovali su i naši učenici viših razreda sa svojim likovnim radovima kojima su osvojili 2. i 3. mjesto!

To su:

Marko Majer, 7.c (3.mjesto, rad: odnos oblika, materijala i funkcije, motiv-CIPELE)

Maja Jermol, 7.d (2.mjesto, rad: odnos oblika, materijala i funkcije, motiv-CIPELE)

Karlo Kos, 7.e (3.mjesto, rad: linijski istanjena masa, motiv-BICIKL)

Čestitamo učenicima i njihovoj profesorici-mentorici Bernadici Mažar!

 

  

 

- Na Memorijalu, smotri tehničkog stvaralaštva, u 1. tehničkoj školi Tesla predstavljali su nas i osmaši Kristijan Džamonja, Marko Dodić, Nikša Zupčić i Dominik Hržan, učenici 8.a razreda. Učenici su osmislili, izradili i prezentirali svoj rad - dovod el. energije do robotiziranog postrojenja. Učenike je vodila profesorica-mentorica Jelka  Hrnjić.

(Video prezentaciju rada možete pogledati na  vijesti+ od 23.10.2010. na www.tvplus.hr)

 

  

 

►23. listopada, povodom pete provedbe školskog ispita DELF u Republici Hrvatskoj, Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i predsjednik stručnog povjerenstva DELF-a organizirali su dodjelu diploma učenicima u Europskom domu u Zagrebu. Svoje su učenike pratile njihove profesorice-mentorice Dolores Erent-Ratoša i Dubravka Šernhorst!

- Učenice 8.e položile su stupanj A1. To su: Antonia Vranić, Doris Pišmaht, Leona Kandrač, Ema Drokan, Stjepka Geričić, Roberta Grobenski, Leona Ivasić, Karla Krišto, Mihaela Ovčar i Jelena Zeljak!

- Stupanj A2 položili su i preuzeli svoje diplome naši prošlogodišnji osmaši, sada  srednjoškolci: Matej Alfirev Čačić, Monika Bakalović, Ljuba Doko, Ivona Došen, Bruno Ačkar, Marta Hajdina, Jana Grabar, Karla Spudić, Veronika Jelušić i Ivana Dučkić!

 

Stupanj A2

Stupanj A1 (Antonia, Leona, Doris)

 

-  Čestitamo učenicima i njihovim profesoricama na petogodišnjem radu i postignutom uspjehu!

 

►27. listopada   za učenike drugih razreda u našoj školskoj dvorani izvedena je predstava  MAK-teatra  "Koliko je sati?".

►27. listopada literarna grupa i njihova voditeljica prof. Gojak bili su na predstavljanju novog romana Pavla Pavličića "Stara ljubav" u Kulturnom centru Dubrava.

►27. listopada učenici šestih razreda i njihovi razrednici posjetili su Klovićeve dvore u kojima je postavljena izložba Grci na tlu Hrvatske.

 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju