preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Prosinac

Božićni kolači u našoj blagovaonici

Nije tajna da je prosinac omiljeni mjesec naših učenika posebnih razrednih odjela. Tako smo ga 17. dana odlučili učiniti još ljepšim pripremivši božićne kolače u školskoj blagovaonici. Učenici su zajedno s učiteljicama odabrali recepte za suhe božićne kolače s orasima, kokosom i čokoladom. Za svakog ponešto!

Tijekom radionice učenici su imali priliku razvijati različite sposobnosti: stavljanje i vezanje pregače prijatelju, dodavanje i miješanje sastojaka, gnječenje i valjanje tijesta, oblikovanje tijesta modlicama s božićnim motivima, ukrašavanje i posluživanje kolača (pogledajte ...). Uz nesebičnu podršku roditelja i teta kuharica koje su ispekle kolače, mirisi Božića širili su se cijelom školom.

Sretan Božić !

Helena Androić, Ljubica Pašalić Damjanović, Anamarija Rorić

 

Božićna kreativna radionica s roditeljima

Povodom nadolazećih božićnih blagdana, učitelji posebnih razrednih odjela, organizirali su božićnu kreativnu radionicu za učenike i roditelje. U četvratk 12. 12. 2019. u holu škole učenici i roditelji posebnih razrednih odjela uz podršku učitelja edukacijskih rehabilitatora izrađivali su božićne ukrase te se počastili kolačima i napitcima.

Mnogi roditelji i učenici pokazali su zavidnu razinu kreativnosti, maštovitosti i inovativnost u izradi  ukrasa. Izrađenim ukrasima ukrasili su školske prostore te dio ukrasa ponijeli kući kao uspomenu na zajednički rad i druženje.

  Valerija Boras

 

 

 

 

 

Natječaj Velikani hrvatske prošlosti     

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju