preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Događanja u 2018./2019.

30. smotra učeničkih zadruga

30. smotra učeničkih zadruga održana je u Vinkovcima od 11. do 14. listopada 2018. godine u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje. Škole domaćini Smotre bile su Srednja strukovna škola Vinkovci i Osnovna škola Vođinci, a pokrovitelji Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci.

Fotografije izložbenih prostora svih sudionika 30. smotre učeničkih zadruga RH, kao i svih zbivanja na Smotri, možete pogledati u biltenu na sljedećem linku: 
https://issuu.com/huuz/docs/bilten_huuz_30 , a naše radove ovdje

Na ovogodišnjoj jubilarnoj 30. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, izložbene prostore imalo je čak 79 učeničkih zadruga iz osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje i to: 73 zadruge koje su se plasirale temeljem postignuća na županijskoj smotri, pet  učeničkih zadruga Vukovarsko-srijemske županije i učenička zadruga Matija Gubec iz Tavankuta, Republika Srbija, koje su sudjelovale kao zadruge – gosti. I ove godine, 21. županijska Podružnica učeničkih zadruga imala je svoje izložbene prostore. Istraživački rad izveden u programu učeničke zadruge, ove godine prezentiralo je osam učeničkih zadruga.
Za sve sudionike i posjetitelje, održano je 14 pokaznih kreativnih radionica, a učenici Turističke gimnazije, koja djeluje u sklopu Srednje strukovne škole Vinkovci, kroz dva dana organizirali su za šest grupa sudionika izuzetno zanimljive turističke obilaske grada i predstavili baštinu i povijest grada Vinkovaca. Virtualna šetnja gradom upriličena je u sklopu Srednje strukovne škole, također u organizaciji i izvedbi učenika Turističke gimnazije.

Proveli smo prekrasna 3 dana u Vinkovcima. Upoznali druge zadrugare, stjecali nova znanja i vještine.

Zadrugarke Nika Čuljak i Klara Krehula 7.a


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju