preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Ožujak

                                                                                           

 

            Svjetski  dan  voda

 Opća skupština UN-a rezolucijom je odlučila da se 22. ožujak svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse, s tim da se svake godine obilježava uz drugu temu. Da bi se još više istaknulo značenje brige o vodi, razdoblje od 2005. do 2015. proglašeno je desetljećem voda pod geslom Voda za život. Ove se godine obilježava temom Voda koja nam osigurava hranu.

U našoj smo školi tijekom tjedna (od 20.do 22. ožujka) obilježavali Svjetski dan voda i svaki je razred, sa svojim učiteljima i profesorima, sudjelovao u tom važnom međunarodnom projektu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bili smo...

 17. ožujka  u Kulturnom centru Dubrava održane su radionice i priredba u sklopu Dana frankofonije, s ovogodišnjom temom - AFRIKA. Na toj su priredbi sudjelovali i naši učenici 7.a razreda koji uče francuski jezik. Njihovu je točku s njima pripremila profesorica Dolores Erent-Ratoša.

      

      

 23. ožujka  u Kulturnom centru Dubrava uoči Uskrsa održala se radionica Tradicijsko oslikavanje pisanica voskom. Na radionici su sudjelovali naši učenici, članovi likovne grupe i njihova profesorica Bernadica Mažar. Nekoliko dana kasnije, na radionici s istom temom, pisanice su  voskom i ljuskama luka oslikavali učenici 5.a razreda.  

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju