preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Veljača

 

 

 

 

14. veljače

Općinsko-gradsko natjecanje iz matematike

 

 U našoj  školi organizirano je Općinsko-gradsko natjecanje iz matematike za 15 osnovnih škola s područja Gornje Dubrave i Maksimira. Natjecanje je započelo u 10 sati.

Toga dana naši učenici imali su organiziranu nastavu izvan škole (likovne radionice, kino, posjet muzejima, odlazak u Grad mladih...)
 

17. veljače  

Dani  stripa
 

Nakon prošlogodišnje uspješne radionice stripa i ove smo godine organizirali    Dane stripa. Ljubaznošću obitelji Bednjanec bili smo u prilici vidjeti originalne table stripova Ivice  Bednjanca.

Originalne table stripova Ivice Bednjanca

Susretu su nazočili  Darko Bednjanec, sin Ivice Bednjanca,  gđa Branka Hlevnjak, predstavnica izdavačke kuće Školska knjiga i vlasnik striparnice u Zagrebu. Ugodnim razgovorom uveli su nas u tajne nastajanja stripova Ivice Bednjanca. Iz „prve ruke“ saznali smo zanimljivosti iz života slavnog strip crtača. Susret su i ovaj put organizirali učitelji likovne kulture profesori Bernadica Mažar i Pero Mrnarević.

20. veljače

XV. Rapir kup - mačevalački  turnir

 

   U organizaciji Mačevalačkog kluba Rapir, u dvorani naše škole, tijekom vikenda  se održao XV. Rapir kup, međunarodni mačevalački turnir za mlađe kategorije. Nastupili su floretaši i floretašice te mačisti i mačistice. Sudjelovalo je 179 natjecatelja iz 27 europskih klubova. Najviše zanimanje domaće publike izazvao je naš učenik Petar Fileš (8.b) koji je obranio prošlogodišnji naslov u floretu  osvojivši i ove godine 1. mjesto u kategoriji kadeta do 17 godina.

Najviše medalja osvojili su hrvatski klubovi ( 10 ), drugo mjesto sa četiri medalje osvojili su Latvijci, a treće Talijani s dvije medalje.

Čestitamo našem Petru i ostalim hrvatskim mačevalačkim klubovima na odličnim rezultatima i osvojenim medaljama.

 

28. veljače

Državna  nagrada  tehničke kulture

„Faust Vrančić“  za 2011. godinu

Odbor za dodjelu Nagrade „Faust Vrančić“, imenovan Odlukom Hrvatskoga sabora, donio je na sjednici održanoj 13. veljače 2012. godine Odluku o dodjeli Državne nagrade tehničke kulture za 2011. godinu.

Ovogodišnjom Državnom nagradom tehničke kulture „Faust Vrančić“ nagrađuje se  10 pojedinaca za izniman doprinos razvitku i unapređivanju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj. S ponosom ističemo da je među nagrađenima ove godine i naša kolegica Jelka Hrnjić, profesorica tehničke kulture.

Čestitamo !!!

 

Bili smo...

 

14. veljače  naši učenici 6. a razreda bili su na keramičkoj radionici u Gradu mladih s profesoricom likovne kulture  Bernadicom  Mažar i gospođom psiholog Jadrankom Šelimber. Izrađivali su dekorativne i uporabne predmete od gline.

                   Radovi od sirove gline, obojani i spremni za pečenje

 

24. veljače  u OŠ Jure Kaštelana održano je 54. županijsko natjecanje iz tehničke kulture na kojem su sudjelovali i naši učenici. Lana Kovačević (7.b) i Luka Crnjak (7.e) natjecali su se u kategoriji Robotika, a Dominik Hržan (7.d) u kategoriji Projektiranje robota. Lana Kovačević osvojila je drugo mjesto osvojivši 90 od mogućih 100 bodova. Svojim uspjehom osigurala je sudjelovanje na državnom natjecanju iz tehničke kulture koje će se održati u ožujku u Primoštenu. Čestitamo Lani i njezinoj mentorici profesorici Jelki Hrnjić.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju