preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Siječanj

 

"ŠKOLA  ZA  RODITELJE"

Krajem prošle godine, na sastanku Vijeća roditelja, iskazana je potreba i postignut dogovor o pokretanju svojevrsne "škole za roditelje". Početkom drugog polugodišta započeli smo s realizacijom dogovorenog i organizirali roditeljske sastanke za roditelje prvih razreda. Predavači su iz "Obiteljskog života", ogranka udruge FOKUS, predsjednik kojega je gosp. Davor Kukec. Teme sastanka su:

  • Izgrađivati svoje dijete
  • Komunikacija u obitelji i braku
  • Obiteljske veze - zdravi odnosi

 

16. siječnja

JASLICE  U  MARIJI  BISTRICI

U subotu, 16. siječnja 2010. g., učenici, učitelji i roditelji posjetili su Svetište Majke Božje u Mariji Bistrici. Uživali su razgledavajući prekrasne jaslice koje su za Božić predstavljale Hrvatsku na izložbi jaslica u Rimu. Gospodin župnik Koren ispričao je kako je časna sestra Samuela započela s izradom ovog jedinstvenog umjetničkog djela, izrađenog od prirodnih materijala i tradicionalnog hrvatskog suvenira - licitarskih srca. Oduševljeni viđenim odlučili smo doći i iduće godine jer jaslice, u našem najvećem marijanskom svetištu, nikada nisu potpuno iste.

 

27. siječnja

PREDAVANJE  O  MARKU  POLU

U našoj školskoj knjižnici, učenicima šestih razreda, održao je predavanje prof. Branko Vujanović, akademski slikar i grafičar. Povod ovom susretu bio je izlazak knjige "Lucidar Marka Pola", čiji je autor prof. Vujanović koji proučava život i djelo Marka Pola obilazeći gradove i države u kojima je taj veliki putnik, rođen na našem otoku Korčuli (1254. g.), boravio i živio. Profesor je tijekom svojih putovanja i istraživanja prikupio bogatu zbirku podataka i fotografija koje je, ovom prilikom, podijelio s našim učenicima.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju