preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Travanj

SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA GRADA ZAGREBA

U petak, 17. travnja 2015. sudjelovali smo na 14. smotri UZ grada Zagreba u OŠ Žitnjak. Sudjelovale su učeničke zadruge iz osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje.
U konkurenciji 17 osnovnih škola bili smo odlični i zauzeli smo uk
upno 5. mjesto. Našu školu su predstavljale učenice 6.b Patricia Šurić i Ana Marija Najdić u pratnji pedagogice Karoline i prof. Lidije Kovačić Hren. Patricia je članovima komisije prezentirala rad naše zadruge, a Ana Marija je pokazala praktičan rad - Ukrašavanje kutija za čaj decoupage tehnikom. (više ...)

 

NOĆ BIOLOGIJE 2015.

U petak, 10. travnja 2015. učenici 2.a i 6. b razreda posjetili su manifestaciju Noć biologije u pratnji svojih razrednica. To je bila nagrada za naj eko razrede, jer smo prošlu školsku godinu sakupili najviše starog papira.

Noć biologije je manifestacija na kojoj studenti, zaposlenici, asistenti i profesori Biološkog odsjeka PMF-a na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način kroz jednostavne pokuse, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove, radionice, prikazuju znanstvene činjenice iz biologije. Približavajući posjetiteljima biologiju kao znanost o životu, žele im približiti život u svim njegovim oblicima i ljepoti. Tko zna, možda i u nekome od nas čuči jedan mali budući biolog.  (pogledajte radionice kojima smo prisustvovali)

 

Tradicija i suvremenost - Biološka raznolikost

Završeno je natjecanje Tradicija i suvremenost - Biološka raznolikost 2015. U muzeju Mimara bit će postavljena završna izložba 525 učeničkih radova. Na izložbi će biti izloženi i radovi učenika naše škole: Mislava Klaića i Dore Kolak iz 3.d (mentorica je učiteljica Gordana Maršić-Pisk), Bojane Dimovski i Petre Mihaljević iz 8.b, Josipa Gečevića iz 8.d te Danijele Ćorluke iz 7.e razreda (mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture). Pogledajte likovne radove ...

 

Dunav rijeka fantazije

U suradnji Hrvatskog Glasa Berlin, Muzeja grada Iloka i Osnovne škole Julija Benešića iz Iloka održan je petnaesti po redu natječaj Iserlohn - Ilok 2015., na temu 'Dunav rijeka fantazije“. Organizatori i inicijatori ovog natječaja su Ankica i Ante Karačić koji potječu iz Iloka, a danas žive i rade u Njemačkoj u Iserlohnu. Likovnim natječajem žele povezati djecu hrvatske dijaspore s Hrvatskom kroz umjetnost. Na likovni natječaj prijavila su se djeca hrvatskih iseljenika, kao i djeca iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Predstavnici naše škole bile su: Nina Cerinski, 8.a , Petra Mihaljević, 8.b , Maja Zdelarec, 5.c i Danijela Ćorluka, 7.e. Radovi pristigli na natječaj izloženi su u gradskoj galeriji grada Iserlohna, a završna izložba bit će 24.07.2015. u Muzeju grada Iloka.

         
Nina Cerinski, 8.a                             Petra Mihaljević, 8.b
(1. mjesto)                                        (2. mjesto)
      
Maja Zdelarec, 5.c                           Danijela Ćorluka, 7.e
(4. mjesto)                                                           

 

Od operete do rock-opere (100% hrvatsko!)

Početkom svake školske godine Hrvatska glazbena mladež raspisuje natječaj za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem glazbe. Ove su godine natjecateljima inspiracija bila glazbena ostvarenja hrvatskih skladatelja operete, mjuzikla i rock-opere.

Ira Beljan, učenica 8.c razreda, naslikala je crtež nazvan Crna kraljica prema istoimenom mjuziklu I. Krajača i Z. Tanodija. Glazbeno djelo koje je Iri poslužilo kao inspiracija odabrala je Irina mentorica, prof. Bernadica Mažar.

Irina Crna kraljica bit će izložena na skupnoj izložbi izabranih radova u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog tijekom održavanja TJEDNA GLAZBE ZA MLADE, koji započinje u utorak, 7. travnja u 12 sati.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju