preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Travanj

SLIKAM TE PJESMO OD SLAVONSKOG BEĆARCA DO DALMATINSKE KLAPE

24.4.2014. u OŠ Zadarski otoci otvoreno je XX. državno natjecanje iz njemačkog jezika osnovnih i srednjih škola te međunarodna izložba nagrađenih likovnih radova "Iserlohn - Zadar 2014." na temu "Slikam te pjesmo od slavonskog bećarca do dalmatinske klape".

Na međunarodnom likovnom natječaju djece osnovnih škola sudjelovalo je 500 djece iz Hrvatske te hrvatskih iseljenika iz Italije, Njemačke, Švicarske, Australije, Čilea, Argentine i drugih zemalja. 52 učenika dobilo je diplome za osvojeno 1. , 2., 3. i 4. mjesto.

Naša škola poslala je na natječaj 5 radova naših učenica 7. i 8. razreda.

Diplome su dobile : EMA RICHTER ŠUJERANOVIĆ, 7.a, EMMA PEKAS, 8.c PAULA ZOKOVIĆ, 8.b

Paula Zoković, 8.b             Emma Pekas, 8.c

Ema Richter Šujeranović, 7.a

Mentorica: Bernadica Mažar, prof. likovne kulture

 

KADETSKI PRVAK DRŽAVE U TAEKWONDOU

Naš učenik Luka Turkalj po treći put postao je kadetski prvak Hrvatske. Luka je u subotu, 19.4.2014. u Bjelovaru, pobjedama u 4 borbe postao državni prvak u taekwondou u kategoriji do 37 kilograma. Pored toga, Luka je pobjedama u Bjelovaru i početkom godine u Puli osvojio maksimalan broj bodova i tako po drugi put izborio mjesto u HR
taekwondo reprezentaciji. Tako će u srpnju, u dalekom Azerbajdžanu, braniti boje Hrvatske na prvom Svjetskom taekwondo prvenstvu za kadete.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju