preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Ožujak

Državno natjecanje iz tehničke kulture, od 25. do 28. ožujka 2019.

Na ovom natjecanju OŠ Mate Lovorka imala je dva predstavnika. Andrija Adamović osvojio je 2. mjesto u kategoriji H-Robotika, a Jerko Ćubić osvojio je 3. mjesto u kategoriji P-Robotsko spašavanje žrtve.
Mentorice učenicima na Državnom natjecanju bile su profesorice Jelka Hrnjić i Neda Matković.

 

 

 

 

Državno natjecanje iz informatike

Državno natjecanje iz informatike održano je od 19. do 22. ožujka 2019. u Primoštenu. Dvoje naših petaša pokazalo je veliko informatičko znanje i vještinu programiranja.
Franko Doričić u kategoriji LOGO osvojio je 4. mjesto, a David Pongrac, u kategoriji Digitalne kompetencije, osvojio je 5. mjesto.
Učenici su na natjecanju bili sa svojom mentoricom, profesoricom informatike Ivom Kovačević.

 

Posjet Etnografskom muzeju

Dana 20. ožujka 2019. učenici 6.c razreda posjetili su Etnografski muzej. Razgledali su stalni postav uz stručno vodstvo.  
Učenike je vodila razrednica Melita Kolenić i prof. bibliotekarstva Nikola Peti.

Melita Kolenić, prof.

 

OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Prošao je još jedan rođendan naše škole, već četrdeset peti. Proslavili smo ga svečano, ali radno. Našlo se za svakoga ponešto.
Bio je petak, 15. ožujka 2019. U publici su sjedile osobe koje svjedoče o nastanku škole i zvuku prvog školskog zvona, ali su tu bili i naši najmlađi đaci. Uglavnom, u 9:30 sati svi zainteresirani su se našli u holu škole pjevajući školsku himnu pod muralom prelijepog Lovrakovog mlina, kojega je izradio slikar Miroslav Sekulić. Velike fotografije učenika, roditelja i djelatnika škole što su se nizale na zidu ispred publike, dozivale su lijepe uspomene na trenutke provedene u njezinim prostorima. Prisjetili smo se važnih osoba i događaja od osnutka škole do današnjih dana. Ravnateljica, gđa Alemka Pliestić je zatim pozvala sve prisutne da se uključe u neke od sljedećih kreativnih radionica koje su se održavale u različitim prostorima škole u trajanju od 60 minuta, a pripremili su ih vrijedni učitelji i učiteljice:

 1. Portret Lovraka u različitim likovnim tehnikama, voditeljica  Gordana Maršić Pisk, učiteljica razredne nastave
 2. Medijska kultura, voditeljica Dragana Levarda, učiteljica hrvatskog jezika
 3. Dramatizacija Lovrakovih djela, voditeljica Gordana Pleško, učiteljica razredne nastave
 4. Dječje tradicijske igre, pjesme i plesovi iz Lovrakovo kraja – folklor, voditeljica Nikolina Šturlić, učiteljica razredne nastave
 5. Natjecanje u čitanju naglas, voditelj Nikola Peti, školski knjižničar
 6. Mjuzikl, voditeljica Mirela Lukić

 1. Sport – odbojka, stolni tenis, voditelj Miroslav Levarda, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture
 2. „Medin bunar“, oblikovanje u prostoru, voditeljice Mirjana Ajduković i Inga Dokolenić, učiteljice razredne nastave
 3. Igre malih zadrugara, voditeljica Lidija Gnjidić, učiteljica razredne nastave
 4. Origami, voditeljice Dorica Krizmanić i Sanja Jurić, učiteljice razredne nastave
 5. Izrada nakita, voditeljica Nikolina Primec, učiteljica geografije i povijesti
 6. Robotika, voditeljica Jelka Hrnjić
 7. Scenska radionica: „Bajka o ribaru i ribici“, voditeljica Arijana Watz, učiteljica hrvatskog jezika
 8. Uređenje okoliša škole i sadnja cvijeća, voditeljice Andrijana Koštro i Lidija Kovačić Hren, učiteljice prirode i biologije
 9. Radionica 5P (Uskrs – ukrasi od pusta), voditeljice Patricija Hiršl, učiteljica engleskog jezika i Biljana Grizelj, učiteljica matematike
 10. Radionica  o Mati Lovraku, voditeljica Melita Kolenić, učiteljica povijesti

Gosti su mogli šetati školom, pratiti što se događa na radionicama ili sudjelovati u nekoj od njih ili u društvu drage osobe  razgledavati dječje radove, zaslužene diplome, medalje i zahvale za rad tijekom proteklih godina ...
Sve nastalo tijekom kreativnih radionica moglo se vidjeti i čuti na priredbi koja je uslijedila kao posljednji i najsvečaniji dio obilježavanja Dana škole.  Bilo je tu igrokaza, plesa, izražajnog čitanja, recitiranja, pjevanja, čak i filma.

Velik broj djece i odraslih osoba u različitim ulogama i odgovornostima uložilo je puno vremena i truda da bi ovaj važan dan bio tako poseban. Svima hvala! Svatko je našao svoje zadovoljstvo tijekom prijepodneva provedenog u školi za njezin dan i uvjerio se koliko su Lovrakovci snažni, vrijedni i puni duha.

Autor teksta: Nikolina Šturlić, učiteljica razredne nastave

 

4. 3. 2019. svečanim otvorenjem izložbe LIK 2019. završeno je Županijsko natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, za učenike osnovnih i srednjih škola grada Zagreba.
Našu školu predstavljali su: ANA TONKOVIĆ, 6. r., (profesor: MARC ANTONIO CINOTTI), IVAN PEJKOVIĆ, 5. r., DORIJAN HERJAVIĆ, 8. r. i LUCIJA TARLE, 8. r. (profesorica: BERNADICA MAŽAR).
Za izložbu su odabrana 164 likovna rada. Rad Ivana Pejkovića je pohvaljen.

 

 

 

Učenici šestih razreda naše škole bili su 7. ožujka 2019. u Dječjem kazalištu Dubrava. Gledali su predstavu "20 0000 milja pod morem", a nakon predstave sudjelovali su na tribini o predstavi.
Na tribini su najprije razgovarali s glumcima, a zatim su odgovarali na kviz koji su sastavile kazališne pedagoginje o Juleusu Vernu čiji je roman poslužio kao scenarij za predstavu.
Bilo je zabavno i poučno, a onda su se učenici uputili kući u pratnji svojih razrednika Miroslava Levarde, Andrijane Koštro, Melite Kolenić, Ane Katalinić-Žerjav, Antonije Lažete i pratitelja
Zdravke Krndelj, Nikole Petija i Inje Kajgane.

Melita Kolenić

Lovrakovci u Hrvatskom školskom muzeju

(fotografije pogledajte u fotogaleriji)

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju