preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Prosinac

GOZBA LJUBAVI

Uoči treće nedjelje Došašća, u subotu 13. prosinca 2014. godine, učenici OŠ Mate Lovraka zajedno s njihovim učiteljicama, vjeroučiteljicama i ravnateljicom, sudjelovali su na već tradicionalnom susretu „Gozba ljubavi“, u Caritasovom domu u Kući blaženog Alojzija Stepinca u Brezovici, koji skrbi o djeci i mladima s poteškoćama u razvoju.

Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio o. Zlatko Pletikosić, karmeličanin, a nastavio se zabavnim dijelom koji su otvorili naši učenici od 1. do 4. razreda okupljeni u folklornu grupu učiteljice Nikoline Šturlić. Uslijedila je božićna plesno-recitacijska točka učenika 4.a razreda, učiteljice Gordane Pleško.

Svi smo aktivno sudjelovali plesom i pjesmom u nastavku programa, a potom i u druženju koje se nastavilo u atriju Kuće uz pjesmu, sokove i slavonske kolače.

Radosni smo što smo u ovom predbožićnom vremenu, uz pomoć učenika naše škole i njihovih roditelja, ponovno uspjeli biti dobročinitelji štićenicima Caritasovog doma u Brezovici. Razveselili smo ih: odjećom i obućom, školskim priborom, higijenskim potrepštinama i pokojom igračkom.

Ovim putem, u njihovo ime zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarivanju ove „nebeske gozbe“. HVALA!!!

Više o susretu možete pogledati na stranicama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

 

RoboCup Junior Open Varaždin 2014.

6.12. u Varaždinu je održano natjecanje u robotici RoboCup Junior Open na kojem su sudjelovali i naši učenici (u natjecateljskom dijelu) i naše profesorice (glazbeni nastup na otvaranju natjecanja).

Više o održanom natjecanju možete pročitati na stranici o robotici.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju