preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Lipanj
Večer odlikaša

U predvorju škole 11. lipnja 2014. godine održana je tradicionalna Večer odlikaša s početkom u 18:30. Za naše odlikaše koji su svih 8 godina školovanja završili s prosjekom 4,8 do 5,0 recital znamenitih hrvatskih pjesnika pripremili su učenici sedmih razreda s profesoricom Marijom Ptičar pod nazivom „Put vedra neba diži svoje čelo!“

Glazbeni dio programa s učenicima je pripremila profesorica glazbene kulture Mirela Lukić.

Prekrasne pozivnice s likovnim radovima nagrađenih odlikaša i ove je godine izradila profesorica likovne kulture Bernadica Mažar.

Učenicima odlikašima dodijeljene su nagrade za marljivost i izvrsnost u postignutim rezultatima u učenju i vladanju, a sve je završilo zajedničkim druženjem učenika, roditelja, profesora i ravnateljice uz malu zakusku.

 8a, 8b, 8c, 8d, 8e (više slika)

 

                 

 

      “Pametna pitanja za pametne glave”

U finalu kviza “Pametna pitanja za pametne glave” ekipa naše škole osvojila je drugo mjesto u igri s OŠ Draškovec iz Međimurja. U kvizu se provjeravalo znanje iz hrvatskog jezika, povijesti, geografije i vjeronauka.
Finale natjecanja održalo se u srijedu, 11. lipnja 2014. na Hrvatskom katoličkom radiju u 11 sati. Našu školu predstavljali su učenici šestih razreda: Natalija Jurić, Jakov Đeno i Paula Šarić koje je pripremala vjeroučiteljica Ana-Marija Janković. Pratila nas je i hrabrila ravnateljica naše škole gđa Alemka Pliestić.
Učenici su imali priliku obići radijski studio i upoznati ravnatelja radija Zvonimira Ancića, urednicu dječjeg programa Snježanu Kirinić Grubić i voditelja Domagoja Pejića.
Iako smo izgubili u igri, prekrasne i vrijedne nagrade, ručak u restoranu Marijina zvona i druženje s vršnjacima iz Međimurja dugo će nam ostati u lijepom sjećanju.
 
 
 
"Vjetar i val"

13. lipnja završen je likovni natječaj Vjetar i val. Učenici naše škole oduševili su prosudbenu komisiju svojim radovima pod mentorstvom učiteljica Gordane Maršić Pisk i Bernadice Mažar.

Nagrada je obuka surfanja na dasci, koja će se odvijati na jezeru Jarun.

Otvorenje izložbe bit će također na Jarunu, kad to budu dozvolili vremenski uvjeti

Nagrade su osvojili:

Tea Korošec 8.r.,  Ana Marija Najdić 5.r.

Sara Knežević, Andrea Čibarić, Petra Mihaljević, Josipa Turkalj, učenice sedmih razreda

Mentorica: Berndica Mažar

Mislav Klaić, Lara Stanić, Antonija Glasnović, Krišan Jelisić, Dora Kolak, učenici 2.d razreda

Mentorica: Gordana Maršić – Pisk

Radove naših učenica možete pogledati ovdje.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju