preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Listopad

Posjet Botaničkom vrtu

Dana 18. listopada 2018. učenici 6.c, 6.d i 6.e u pratnji svojih razrednica: Melite Kolenić, Ane Katalinić-Žerjav i Antonije Lažete, posjetili su Botanički vrt. Kroz Botanički vrt vodili su ih vodiči koji su im ukazali na značaj i ljepotu prirode. Učenici su se najviše zadržali kod mesožderki, biljki koje se hrane kukcima te hrasta koji je najstarija biljka botaničkog vrta, starija čak i od samog vrta. Na kraju su učenici ponijeli i poneki suvenir kući.

 

Obilježili smo Međunarodni dan bijelog štapa ...

 

Naši robotičari u Rusiji

Na 5. međunarodnom festivalu robota "RoboFinist", u konkurenciji 1 200 mladih talenata iz Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Hrvatske, Brazila, Turske i Njemačke, naši petaši David Pongrac i Gregor Klarić osvojili su 5. mjesto u kategoriji Rescue Line pod mentorstvom profesorice Jelke Hrnjić, a učenik osmog razreda Andrija Adamović osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Soccer open pod mentorstvom prof. Ivice Kolarića. Naš bivši učenik, sada srednjoškolac, Marko Pongrac osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Rescue Maze.

 

Posjetili smo izložbu 145. brigade

5. listopada 2018.  učenici osmih razreda škole Mate Lovraka posjetili su izložbu 145. brigade u Sveučilišnom centru Dubrava. Izložba je otvorena povodom Dana neovisnosti. Na izložbi je prikazan put 145. brigade kroz Domovinski rat od početka, (krenuli iz naše škole), do povratka i svečanog dočeka u Dubravi. Sljedećeg dana bila je komemoracija za poginule branitelje, da se ne zaborave oni koji su dali živote za Domovinu.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju