preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Svibanj

"ZLATNI PROZOR"

Na likovno literarnom natječaju Pogled kroz prozor, koji je organizirao KUL PONG KLUB Bjelovar, rad naše učenice 5. razreda, LANE RADOVANOVIĆ proglašen je "ZLATNIM PROZOROM" tj. osvojio je 1. mjesto. Lanina mentorica je profesorica likovne kulture BERNADICA MAŽAR. Čestitke Lani i njenoj mentorici.

 

URKO URAR

I ove godine Ana Hršak iz 2. razreda,  sudjelovala je svojom slikovnicom Urko urar na 14. natječaju Moja prva knjiga, Udruge Kalibra. Ana je samostalno napisala i ilustrirala zanimljivu slikovnicu koja govori o borbi dobra i zla. To je Anina druga nagrađena slikovnica.  Uz ovu slikovnicu Ana je napisala i nekoliko kratkih priča i igrokaza koje učenici u razredu rado izvode.

Članice žirija, književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto i ove godine imale su težak zadatak odabrati i nagraditi najbolje. Na adresu Udruge Kalibra stiglo je ukupno 726 slikovnica iz 181 osnovne škole, iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Bravo Ana, čestitamo!

          ♥️📖♥️🖌

Anina mentorica, Gordana Maršić - Pisk

 

Pop - up i sadnica Ginka

U subotu, 12. 5. 2018. godine u Oris kući arhitekture održana je svečanost dodjele nagrada učenicima koji su sudjelovali u likovnom natječaju „ Želim stvaram oblikujem“.

Učenica 2. razreda,  PETRA NEKIĆ nagrađena je posebnom nagradom za svoj rad „Slikam graditeljsku baštinu“. Prije otvaranja izložbe, Petra je sudjelovala u likovnoj radionici izrade pop – up čestitke koju je vodila dizajnerica i umjetnica Tena Letica.

U četvrtak, 17. 5 .2018. godine učenica 2. razreda LARA SUŠEC bila je na dodjeli nagrade u Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom. Lara je osvojila 1. mjesto svojim likovnim radom „Šuma čuvarica Zemlje“. Uz dvije slikovnice, Lara je dobila sadnicu Ginka Bilobe koju će sa zadovoljstvom zasaditi u svom vrtu.

Kako nam je bilo na oba događanja, pogledajte na fotografijama u prilogu!

                     Za vas napisala  Petrina i Larina mentorica, učiteljica Gordana Maršić-Pisk

 

Izložba u Mimari

Izložbom dječjih likovnih radova u Muzeju Mimara, 19. 5. 2018., završilo je natjecanje Tradicija i suvremenost s temom: OČUVANJE BAŠTINE TRADICIJSKE I SUVREMENE ARHITEKTURE  REPUBLIKE HRVATSKE. Na izložbi su izloženi i radovi naših učenika.

Izložba je otvorena do 26. svibnja.

 

Izložba u Hrvatskom školskom muzeju

Hrvatski školski muzej priredio je izložbu dječjih likovnih radova na temu Kamo plovi ovaj brod? Na izložbi su bili izloženi i radovi naših učenika.

 

Baka i vreteno

U Rogoznici je završeno natjecanje Povist mista moga 2018. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je Majstori i majstorice svoga zanata - digitalna fotografija. Rad ELE BUKOVAC iz 8. razreda proglašen je najboljim na natjecanju. Elina mentorica je profesorica likovne kulture, Bernadica Mažar.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju