preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

Dan otvorenih vrata Agronomskog fakulteta

21. 11. 2014. godine učenici eko grupe, u pratnji profesorice Koštro, posjetili su Agronomski fakultet u Zagrebu. Tamo smo vidjeli mnoge zanimljivosti poput kukca paličnjaka, mnoštvo biljaka i razne pokuse iz kemije. Najviše nam se svidio pokus površinske napetosti u kojem su se boje za hranu pomiješale s mlijekom pomoću deterdženta za pranje posuđa. Degustirali smo i neke proizvode koje proizvode studenti Agronomskog fakulteta (kao npr. voćne sokove, pekmeze, sladilo od stevije ...). Najzanimljivije nam je bilo predavanje koje nam je održala prof. dr. sc. Tajana Krička, dekanica fakulteta. Iz predavanja smo saznali puno podataka o fakultetu i samom studentskom životu. Kući smo se vratili bogatiji za nova znanja i iskustva.  

Lorena Škrbić i Matea Ljubičić 8.c

 

 

 

 

 

   (više slika ...)

 

MALI KONCERT

Mali glazbenici koji uče svirati i pjevati u glazbenoj udruzi Čarobna frula pripremili su dva koncerta za učenike razredne nastave. Koncerti su održani 27. i 28. studenoga 2014. u predvorju škole. Učenici su otpjevali skladbe: Riječi, Mala ekološka, Koračnicom do zvijezda, Mudrost zna i Kroz nas se može promijeniti svijet autorice Maje Rogić.

Odu radosti i Mačji kanon izveli su zajedničkim pjevanjem i sviranjem.

 

 

 

 

Na klaviru su učenici izveli skladbe različitih glazbenih stilova i veselo pokazali svoja glazbena umijeća.

NABACI IDEJU ZA BOLJU ATMOSFERU

28. studenog 2014. godine u 16.00 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu organizirana je završna svečanost s podjelom nagrada za natječaj: Nabaci ideju za bolju atmosferu. Naša učenica Sara Knežević iz 8. razreda osvojila je prvo mjesto u Republici Hrvatskoj s radom pod nazivomVjetrenjača (kako iskoristiti energiju vjetra kao obnovljivi izvor energije). Sarina mentorica je Bernadica Mažar, prof. likovne kulture. Sara je na svečanosti na dar dobila bicikl sa svom dodatnom opremom.

 

 

VOLIM MATEMATIKU, Galerija Klovićevi dvori

Dana 20.11.2014. g. učenici 6.c te dio učenika iz 8.a, 8.b i 8.d razreda posjetili su Galeriju Klovićevi dvori i pogledali izložbu „Volim matematiku“. Učenici su uživali u zanimljivim matematičkim rješenjima koja su tamo mogli razgledati. U pratnji su bile profesorice engleskog jezika i matematike, P. Hiršl i B. Grizelj i ravnateljica gosp. A. Pliestić. Pogledajte ...

 

Kako smo obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara provedeno je u našoj školi u nekoliko smjerova i na više razina.

U predvorju škole postavljena je izložba na temu Vukovara u Domovinskom ratu, kojom je obuhvaćeno razdoblje od ratnih razaranja grada, sve do današnjeg dana obnovljenog grada, kojem još uvijek treba podrška cijele Hrvatske kako bi jednom zaliječio sve ratne rane. Izložbu je pripremila profesorica Bernadica Mažar.

Za učenike osmih razreda  predavanje na temu Vukovara u Domovinskom ratu  održali su predavači s Vojnog učilišta „Petar Zrinski“, Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“. Time je nastavljena višegodišnja suradnja s tom uglednom institucijom, koja je i sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Predavač,  brigadir Željko Živanović i sam je bio sudionik Bitke za Vukovar. Gosti naše škole toga su dana još bili gospodin satnik Željko Đurković i pukovnik Hrvatske vojske u mirovini, gospodin Vlado Božinović.

Učenici su sa zanimanjem pratili predavanje, a mogli su i postavljati pitanja.

Povijesno – literarno – glazbeni program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, za sve učenike škole, pripremile su s učenicima profesorica hrvatskog jezika Marija Ptičar i profesorica povijesti Melita Kolenić.

Učenici sa zanimanjem i poštovanjem usvajaju znanja o Domovinskom ratu, a posebno o ulozi Grada heroja – Vukovara za njegov tijek i konačan ishod.


 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju