preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Listopad

Europski tjedan programiranja

I naša se škola pridružila inicijativi pod nazivom Europski tjedan programiranja (CodeWeek EU ) koji se ove godine po treći put održao u zemljama EU od 10. do 18. listopada. Cilj je ove manifestacije, kroz druženje i zabavu, približiti tehnologiju i programiranje svima, pogotovo najmlađima.

Informacije o aktivnostima u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računalstva te Hrvatskog saveza informatičara objavili smo na web stranicama škole kao i na panou na ulazu u školu. Nekoliko je naših učenika sudjelovalo na trodnevnoj radionici "PROGRAMIRAJ I TI!" u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara čiji su se predavači zdušno potrudili učiniti programiranje u „Pythonu“ zabavnim i razumljivim čak i našim najmlađim učenicima te ih potaknuti da logičkim razmišljanjem rješavaju probleme i smišljaju nove ideje.

 

Svjetski tjedan svemira

Pogledajte kako smo obilježili Svjetski tjedan svemira od 4. do 10. listopada 2015. godine ...

 

Dodijeljena je Nagrada "Ivan Filipović" za 2014./2015. godinu

Učiteljica tehničke kulture i informatike u OŠ Mate Lovraka – Zagreb, gospođa Jelka Hrnjić, dobitnica je godišnje Nagrade "Ivan Filipović" u kategoriji osnovnih škola. Istakla se u promicanju robotike u Republici Hrvatskoj, i to kod učenika najmlađeg uzrasta, kroz izvannastavnu aktivnost – robotika. Sa svojim je učenicima, kao mentorica, postigla izuzetne rezultate na mnogim državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima (Slovenija, Austrija, Turska, Nizozemska, Meksiko, Brazil, Kina). Hrvatska ekipa učenika i mentora na netom završenom natjecanju u Australiji imala je najvišu državnu podršku, jer se radi o međunarodnoj suradnji dviju država u području obrazovanja.

Više možete pročitati u obrazloženju Povjerenstva za dodjelu Nagrade "Ivan Filipović" (izvadak iz dokumenta objavljenog na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta).

 

Osmaši u projektu obilježavanja 24. obljetnice 145. brigade Hrvatske vojske

Naši učenici osmog razreda na poseban su način sudjelovali u provedbi projekta obilježavanja 24. obljetnice 145. brigade Hrvatske vojske iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

Svečanost se održala 6. listopada 2015. u Kulturnom centru Dubrava.

Trinaest naših učenika uručilo je obiteljima trinaestero poginulih hrvatskih branitelja ploče s nazivima ulica koje će od sada nositi njihovo ime.

Susret s obiteljima poginulih hrvatskih branitelja bio je vrlo dirljiv za sve nazočne na svečanosti.

Sudjelovanjem u ovom projektu nastavlja se dobra suradnja škole i Udruge veterana 145. brigade Hrvatske vojske koja je svoj ratni put oslobađanja domovine započela baš iz OŠ Mate Lovraka.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju