preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Svibanj

Naši učenici na natjecanju „Lino – višebojac“

Učenici Martina Filić (7.d) i Antonio Batarilo (6.c) ponosno su predstavljali našu školu i grad Zagreb na završnom natjecanju Line višebojca koje se održalo 29. i 30. svibnja u Velikoj nedaleko od Požege. Na natjecanju su prisustvovali učenici svih županija Republike Hrvatske koji su postigli najbolje rezultate u svojim školama.

Očekivano, konkurencija je bila jaka te je natjecanje bilo vatreno i napeto. Pozitivna navijačka atmosfera vladala je čitavim natjecanjem kao i sportski duh koji je zbližio natjecatelje i izvan dvorane. Učenici su se međusobno upoznali i družili čitavo vrijeme pa su nastala i neka nova prijateljstva.

Prolazeći kroz Požegu, zaustavili smo se kako bi, barem na kratko, razgledali taj lijepi gradić smješten usred Zlatne Doline.

Vratili smo se pomalo umorni, ali sretni, zadovoljni i bogatiji za nova iskustva i poznanstva te smo, kao i nakon svakog izleta, ostali zadivljeni prizorima koje nam velikodušno pruža Lijepa naša …

 

     

      

učitelj Luka Kičinbači

 

 

 

INOVA - MLADI 2015.

26. 5. 2015. podjelom nagrada i priznanja završena je INOVA - MLADI 2015., najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva. INOVA - MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u gradu Zagrebu.

Radovi naših učenika nagrađeni su velikim brojem zlatnih, srebrnih i brončanih medalja.

Učenici viših razreda na izložbi su se predstavili svojim likovnim radovima pod vodstvom profesorice likovne kulture Bernadice Mažar.

Učenici 2.c razreda na izložbi su pokazali lutke i veliki cvijet koje su izradili
za Dan otvorenih vrata škole u suradnji s djelatnicima CTK Dubrava te uz pomoć asistentice u nastavi Petre Babić i učiteljice Ružice Mijatović.

Imena nagrađenih učenika i neke od nagrađenih radova možete pogledati ovdje.

 

 

 

Zeleno srce kuca za nas

Na raspisanom  natječaju  Zeleno srce kuca za nas, Starigrad Paklenica, pohvaljen je rad naše učenice Natalije Jurković iz 7. e razreda. Mentorica učenici je  Bernadica Mažar, prof. likovne kulture.

Svečano otvorenje izložbe bit će upriličeno 25. 5. 2015. uz Dan nacionalnih parkova.


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju