preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Listopad

Veliki uspjeh našeg robotičara

Sankt-Peterburg (Rusija) je od 26. listopada 2017. do 29. listopada 2017., kao domaćin Međunarodnog robotičkog festivala "RoboFinist", okupio 670 ekipa u 32 različite kategorije, a Hrvatsku su zastupale četiri ekipe u tri kategorije.

Posebno uspješan bio je Jerko Ćubić, učenik 7. razreda naše škole koji je, kao kapetan ekipe CROBIH, osvojio zlato i 3D printer. Bravo Jerko!

(više o natjecanju ...)

 

 

Upoznajmo svemir kroz koordinatni sustav

I ove godine smo sudjelovali u Svjetskom tjednu svemira (World Space Week), od 4. do 10. listopada 2017. Učenici 7.a, 7.c i 5.b razreda OŠ Mate Lovraka u Zagrebu i nastavnica matematike i fizike Biljana Grizelj prijavili su projekt "Upoznajmo svemir kroz koordinatni sustav" kao event World Space Week-a. 
U 7. razredu učenici iz matematike uče koordinatni sustav na pravcu, a u 5. razredu brojevni pravac. Učenici su za domaću zadaću dobili zadatak da istraže planete i njihovu udaljenost od Sunca. Svatko je dobio svoj dio zadatka.
Učenik Jerko Ć., koji se bavi robotikom, izradio je model svjetlećeg Sunca, a Andrija A. je napravio brojevni pravac u koji su učenici u razredu ucrtavali položaj planeta. Djeci je bio zanimljiv ovakav način rada jer se razlikuje od uobičajenog sata matematike.
Učenici 5. razreda iz geografije uče Sunčev sustav pa im je ovo bila velika poveznica s gradivom. Izrađivali su crteže Sunčevog sustava. Ivana B. je napravila puzzle, Ema M. raketu, Franciska Š. model Saturna. (slike ...)

 

KNJIŽEVNI SUSRET

U četvrtak, 19.10, naši su se šestaši susreli sa spisateljicom Snježanom Babić-Višnjić u prostoru školske knjižnice te uživali u ugodnom druženju i  razgovoru.
Učenici su sa zanimanjem pratili što im gošća govori o svojim djelima (Upomoć, mama se smanjila; Mali krapinski pračovjek; Krugovi na vodi itd.), a zatim su i sami postavljali pitanja.

 

 

SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om

Dana  04.10.2017. učenici prvih razreda sudjelovali su u Prometno-edukativnoj akciji “Sigurno u školu s HAK-om”.
HAK u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova želi senzibilizirati i upozoriti javnost na povećan oprez u prometu. Svake godine kada počinje nova školska godina u promet se uključuje velik broj djece.
Predstavnici Policijske uprave Dubrava poučavali su učenike o prometu, prometnim pravilima i važnosti poštivanja istih. HAK je prigodnim poklonima nagradio sve učenike.

     

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju