preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

Književni susret

U petak, 24.11.2017., u 10:30 sati održao se književni susret s poznatom hrvatskom spisateljicom za djecu, Majom Brajko-Livaković, u našoj školskoj knjižnici. Četvrti razredi OŠ Mate Lovraka razgovarali su s Majom o tome zašto piše, kako piše; što za nju znači čitanje i što ona sama voli čitati. (više ...)

Koncert

U dvorani OŠ Mate Lovraka 22. studenog 2017. u 18.00 sati održan je tradicionalni koncert domoljubnih pjesama povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Program je pripremilo Glazbeno društvo Čarobna frula, u suradnji sa školskim dječjim zborom Lovrakovci, a za literarni dio programa pobrinuli su se naši učitelji hrvatskog jezika sa svojim učenicima koji polaze dramsku i recitatorsku grupu.

 

Dan djece

Povodom Dana djece, 20. studenog 2017. u 17.30 sati, Plesni solisti izveli su program na temu Pepeljuge u sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka. U programu su sudjelovale i učenice naše škole.

 

RoboCup

U subotu i nedjelju, 18. i 19. studenog 2017., u našoj je školi održano međunarodno natjecanje Hrvatske lige robotičara, RoboCup Zagreb 2017. Na natjecanje se prijavilo 164 natjecatelja, u 83 ekipe, uz 47 mentora. U završnici natjecanja odabrani su pojedinci i ekipe za svjetsko natjecanje koje će se ove godine održati u Kanadi (više …).

Naša je škola po šesti puta domaćin ovog natjecanja. U školi se dugi niz godina njeguje robotika kao izvannastavna aktivnost i centar je održavanja radionica robotike za grad Zagreb, a preko zimskih i ljetnih praznika i za cijelu Hrvatsku.

 

Dabar

U četvrtak, 16. studenog 2017., i naši su se učenici uključili u međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja, poznato pod nazivom Dabar. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju", uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Natjecanju je pristupilo ukupno 15247 hrvatskih učenika.
U kategoriji KiloDabar (5. i 6. razred, 4748 učenika) natjecalo se troje naših učenika iz šestog razreda: Vita, Eva i Karlo. U kategoriji MegaDabar (7. i 8. razred, 4298 učenika) natjecalo se troje naših sedmaša: Jerko, Elena i Andrija te četvero osmaša: Josip, Filip, Dominik i Martin.

Čak troje naših učenika nalazi se u 10% najboljih (Vita, Karlo i Josip), a pet učenika se plasiralo unutar 20% najboljih u svojim kategorijama.

Ako se želite pripremiti za natjecanje slijedeće godine ili vas samo zanimaju zadaci u čijem rješavanju su se okušali naši učenici, posjetite „vježbalište“.

 

Ponešto o Projektu 5P

Vodila sam intervju s voditeljicom Projekta 5P, profesoricom Patricijom Hiršl, s namjerom da ga i vama približim.  Projekt mi je interesantan jer se družimo, usvajamo nova znanja, pomažemo jedni drugima pa, u ugodnoj atmosferi, učimo izrađivati stvari od prirodnog i recikliranog materijala. Htjela sam i drugima predočiti što naša grupa LovraxicE radi i čime se bavi. Intervju možete pročitati na stranici Knjižničarske grupe. (i.t.)


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju