preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Studeni

KNJIGE NA POKLON

U sklopu akcije „Knjigama do osmijeha“, Zaklada policijske solidarnosti donirala je u petak, 22. studenoga, 250 knjiga Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu.

Ravnateljici škole Alemki Pliestić knjige je, u ime Zaklade, uručila Alma Boršić Banak, policijska službenica Službe za unutarnju reviziju.

Ravnateljica Pliestić zahvalila je Zakladi na ovoj donaciji, a profesorica hrvatskog jezika Višnja Babić sigurna je da će novi ilustrirani naslovi iz grčke mitologije poslužiti učenicima za lakše upoznavanje s predviđenom lektirnom građom. I voditeljica školske knjižnice Dolores Erent Ratoša vrlo je zadovoljna obogaćivanjem fundusa s 250 novih knjiga.

Akciju „Knjigama do osmijeha“ Zaklada policijske solidarnosti uspješno provodi od 2011. godine, donirajući knjige i slikovnice vrtićima, školama, dječjim odjelima bolnica, sigurnim kućama i drugim ustanovama koje skrbe o djeci na području cijele države. Do sada je darovano nekoliko tisuća knjiga, što je zasigurno razveselilo mnoštvo djece.

(tekst i slika preuzeti s http://www.mup.hr/173377.aspx)

 

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA

 18. studenog 2013.

Već treću godinu za redom nastavlja se suradnja između OŠ Mate Lovraka i Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“, Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“.

Hrvatski branitelj, sudionik obrane Vukovara iz 1991., gospodin brigadir Željko Živanović, predavač na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“,  održao je 18. studenog u našoj školi predavanje za učenike osmih razreda. Objasnio im je uzroke sukoba na samom početku rata, obranu grada, kao i posljedice koje je Bitka za Vukovar imala za daljni tijek Domovinskog rata i konačno oslobođenje zemlje.

Znanstveni pristup temi obrane grada heroja i Domovinskog rata općenito, prilagođen uzrastu učenika, pobudio je interes pa su učenici s velikom pažnjom slušali predavača.

Susretu je prisustvovao i gospodin satnik Željko Đurković.

Posjet Vukovaru u listopadu 2013. i predavanje koje su slušali učenici osmih razreda na sam Dan sjećanja na žrtve Vukovara, doprinijet će stvaranju cjelovite slike o Domovinskom ratu, značenju slobode i razvijanju ljubavi za domovinu.

 


 

 

LIKOVNI NATJEČAJ

U subotu 9. studenog 2013. objavljeni su rezultati metodičko tematskog natječaja Divertimento, XX. HDF Zagreb  2013

Prosudbena komisija je od pristiglih likovnih radova odabrala 20, među kojima su i 3 likovna rada učenica naše škole:

  

Slika u tri boje,

homage Kniferu

SARA BARBARA LIKER, 5. r.

Čiste boje, kolaž

Sreća

DANIJELA ĆORLUKA, 6. r.        

Simbolička i asocijativna uloga boje, tempere

 

 

Dedal i Ikar

LEA JURKOVIĆ,  8. r.

Crta kao dominanta, tuš u boji,  pero

           

Mentorica: BERNADICA MAŽAR, prof. likovne kulture


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju