preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Svibanj


       

 

 

 4. svibnja 

                               Međunarodna  Eko-škola 

  Od današnjeg dana naša je škola bogatija za još jedno priznanje, a to je da smo postali dio međunarodnog projekta i dobili status Eko-škole. Ponosni smo što su naš rad i aktivnosti prepoznati i nagrađeni. Da bismo to postigli, tijekom ove školske godine znatno smo proširili naše aktivnosti na planu ekologije, od sakupljenih više od 17 tona papira, do uređivanja okoliša škole i učionica. Formirali smo i eko-patrole koje su marljivo kontrolirale i procjenjivale ostvarene rezultate. Veliku smo pozornost posvetili  Svjetskom danu voda, 22.ožujka, kojeg smo raznoliko i maštovito obilježili na svim nastavnim područjima, ističući vodu kao veliku dragocjenost koju moramo očuvati.

Za Dan škole, 31. svibnja, svečano ćemo obilježiti naše priznanje i status međunarodne Eko-škole podizanjem Zelene zastave i svečanim programom. 

 

 31. svibnja 

                                                    Dan  škole 

   Ove je godine naša škola proslavila svojih 38 godina postojanja i rada od dana otvorenja, 1974. godine. Taj smo dan, naš Dan škole, obilježili u četvrtak i petak  31. svibnja i 1. lipnja raznim zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima i aktivnostima. 

Program je započeo u četvrtak, 31. svibnja  u 9.00 sati na Sportskom centru Klaka, gdje se održao nogometni turnir. 

Poslijepodne, istoga dana od 16.00 sati, u prostorima škole mogla se pogledati izložba učeničkih radova koji su nastali na redovnoj nastavi, tijekom raznih izvannastavnih aktivnosti i djelovanjem naše izuzetno uspješne Učeničke zadruge „Kvržica“.

U 18.00 sati započela je priredba u školskoj sportskoj dvorani, a uvodne i pozdravne riječi gostima, učiteljima i učenicima uputila je gospođa ravnateljica Alemka Pliestić. U svom je govoru s ponosom objavila kako je ovih dana OŠ Mate Lovraka dobila status Eko-škole i postala dio velike međunarodne organizacije kojoj je primarni cilj ekologija i zaštita okoliša. Gospođa Pliestić istaknula je i naše ovogodišnje uspjehe i nagrade u školskim i izvanškolskim aktivnostima te na kraju čestitala svim osmašima-odlikašima uspješan završetak školovanja u našoj školi najavljujući Večer odlikaša koja će za njih  biti organizirana početkom lipnja.

U nastavku smo prisustvovali raznovrsnim glazbeno-scenskim točkama programa. Po završetku programa okupili smo se pred školom i nakon izvođenja hrvatske himne prisustvovali svečanom podizanju Zelene zastave, simbola statusa pripadanja međunarodnoj Eko-školi.

 


 

 

U petak, 1. lipnja, organizirane su sportske igre i natjecanja za sve učenike.

U 8.30 za  učenike 1., 2. i 3. razreda započele su sportske štafetne igre u dvorani škole, a za učenike od 4. do 8. razreda kros na Sportskom centru.

U 18.00 sati obilježili smo deseti, tradicionalni Dan košarke u dvorani škole, a svoje su spretnosti i znanja u tom popularnom sportu pokazali učitelji i učenici koji su odmjerili snage u organiziranim utakmicama.

 

                                      Bili smo...

 

 5. svibnja   

                                                   INOVA 2012 .

Na smotri inovacija INOVA 2012.  (5. svibnja) sudjelovali su i učenici naše škole sa svojim mentoricama Ružicom Mijatović i Bernadicom Mažar. Učenici 3. razreda prezentirali su svoje uratke od keramike. Bili su to uporabni i ukrasni predmeti.

Učenici viših razreda pokazali su umješnost u području grafike ( 8. razredi), područje odlikovanja neoblikovanim materijalima  (vuna, žica , glina i aluminijska folija, 5. i 6.  razredi) i slikarstvo  peti razredi.

18. svibnja objavljeni su konačni rezultati natjecanja  nakon čega je uslijedila svečana dodjela priznanja i nagrada na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Naši učenici dobili su:  

     Zlatna odličja:

 

1. Sara Knežević, 5.c

2. Martina Pleško, 6.e

3. Josipa Lamza,8.e ( dva zlata)

4. Luka Popović, 8.e

5. Helena Tavra, 8.a

 

    Srebrno odličje:   Dora Ljubas, 5.a

   Brončana odličja:

1.Anamarija Rožić, 5.a

2.Karla Čeh, 5.d

3.Sara Knežević, 5.c

4.Ira Beljan, 5.c

5.Učenici 3.b razreda ( 8 odličja)

 

Čestitamo učenicima i njihovim  mentoricama, učiteljici Ružici Mijatović i profesorici likovne kulture Bernadici  Mažar!

 

 15. svibnja   

                                         RoboBum 2012. u Mariboru

Na mariborskom Fakultetu za elektrotehniku, računalstvo i robotiku 15. svibnja održano je međunarodno natjecanje RoboBum 2012. za učenike osnovnih i srednjih škola. Našu su Hrvatsku, među ostalima, predstavljali i učenici naše škole i njihova mentorica, profesorica Jelka Hrnjić.

Osnovnoškolske ekipe osvojile su 2., 3. i 4. mjesto, a među uspješnima su bili i naši:

 Luka Crnjak, 7.e u ekipi Team Victory s osvojenim 2. mjestom i     

 Lana Kovačević, 7.b u ekipi DTPK  s osvojenim 3. mjestom

Čestitamo!

 

 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju