preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Travanj

ČETVRTAŠI U PARKU MAKSIMIR

U četvrtak, 21. travnja 2016., učenici četvrtih razreda naše škole bili su na izvanučioničkoj nastavi u parku Maksimir. Svakom razrednom odjelu dodijeljena je predavačica s kojom su u parku Maksimir ponovili o biljci, uvjetima života, drveću, šumi i zaštiti prirode.

Sve se to odvijalo u šetnji kroz ovaj naš prelijepi zagrebački park. Učenici su zainteresirano pratili izlaganje predavačice, rješavali zadatke i iznosili vlastita znanja. Najzanimljiviji dio bila je sadnja bosiljka i sjemenki koje su dobili na dar.

Obogaćeni novim spoznajama o prirodi veseli i zadovoljni učenici vratili su se u školu.

Kako nam je bilo, pogledajte na fotografijama u prilogu!

razrednica 4.d razreda, Gordana Maršić-Pisk

 

Nagrađeni radovi

U Velikom Grđevcu, rodnom mjestu Mate Lovraka, održan je 29. natječaj za najbolje literarne i novinarske ostvaraje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na temu: Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može... i za najbolje likovne ostvaraje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na slobodnu temu. Natječaj je završio 15.4. 2016.

Naša učenica EMA BUBALO iz 8.b razreda osvojila je nagradu za svoj likovni rad, pod mentorstvom profesorice likovne kulture, Bernadice Mažar. Na natjecanju su sudjelovali i učenici 4.d razreda, čija je učiteljica Gordana Maršić-Pisk.
Radovi naših učenika proglašeni su najboljom selekcijom likovnih ostvaraja na natjecanju.

Nagrade će biti dodijeljene na središnjoj manifestaciji Lovrakovih dana kulture, 20. svibnja 2016. godine. 

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju