preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Obavijesti

šk. god. 2019./2020.

Slikovnica - Moj tata se smanjuje

Film Anka dostupan za besplatno gledanje online

Prva hrvatska slikovnica o medijskoj pismenosti za najmlađe

Slikovnica je namijenjena djeci, roditeljima, skrbnicima, odgojiteljima i učiteljima.
Njezina je svrha, kako je objašnjeno na koricama, pružiti najmlađoj djeci priliku za razumijevanje medija kroz jednu od prvih lekcija medijske pismenosti, onu o razlici između svijeta medija i stvarnog svijeta.
Tu će lekciju, uz ovu slikovnicu i vodstvo odraslih, djeca savladati kroz igru i istraživanje. Preuzmite Slikovnicu o medijima

 

Domaći animirani filmovi

Podsjećamo da se na službenom YouTube kanalu Zagreb filma može pogledati osam animiranih filmova u njihovoj produkciji, među kojima je i Oscarom nagrađeni Surogat Dušana Vukotića.
Novina je da se sada Zagreb film potrudio razveseliti najmlađe pa se na YouTube kanalu može uživati i u 31 epizodi Malih letećih medvjedića.
Radi se o jednoj od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija, a pravi je primjer tople, starinske animacije; Medvjediće se crtalo i bojalo rukom i kistom. Autori, začetnici i kreatori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić, a počela se proizvoditi 1988. godine.
Poveznica: https://www.youtube.com/channel/UC89rPgNteI7yaxCfpPIQ_AA

 

Noć knjige

Danas se održava Noć knjige – manifestacija kojom se obilježava 23. travnja – Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Preporučujem da svi čitači, ljubitelji knjige i pisane riječi, koji imaju vremena, volje i interesa, pogledaju sadržaje na web stranici nocknjige.hr.

U tom kontekstu, zanimljive sadržaje su pripremili i u Knjižnicama grada Zagreba pa i na njihovoj web-stranici, kgz.hr, možete vidjeti preporuke knjižničara o novim naslovima i za djecu i za odrasle, pogledati virtualne izložbe i pričaonice te sudjelovati na njihovim kvizovima i natječajima.

Vaš knjižničar, Nikola Peti


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju