preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Svibanj

INOVA 2019.

Učenici viših razreda, njih 16, sudjelovali su na Inova mladi 2019. međunarodnoj manifestaciji inovacija učenika osnovnih i srednjih škola te studenata iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Pokazali su neke nove načine korištenja različitih materijala u nastavi likovne kulture.  Predstavili su se s 18 likovnih radova. Petašići su se okitili s 8 zlatnih medalja. I učenica Gaby Čeh iz 6. r. osvojila je zlatnu medalju za svoj rad. Ona na ovom natjecanju sudjeluje već šest godina. Četiri petašice i dvoje sedmaša osvojili su brončane medalje: Mislav Klaić, 7. r. 2 bronce i Leonora Bulić iz 5. r. također dvije medalje. Petra Kokić iz 7. r. sudjelovala je prvi put i nagrađena je brončanom medaljom.

Mentorica koja je pripremala učenike za natjecanje je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.

Likovna grupa 3.a razreda i ove godine predstavila je na izložbi INOVA–MLADI 2019. dio radova koji su nastali na ovoj izvannastavnoj aktivnosti. Izložene su: slikovnice, slikarske minijature, magnetići i privjesci od moosgumi mase te majice oslikane bojama za tekstil. Vrijedne djevojčice Angela, Dora, Ana, Lucija, Mija K., Ela, Lena, Mia S. i Tena za svoje radove nagrađene su zlatnom medaljom.

Voditeljica likovne grupe je Gordana Maršić-Pisk, učiteljica mentor.               

                                                                                                  

Radionice kineske kaligrafije     

 

 

Završen je likovni natječaj posvećen književniku Zvonimiru Balogu  pod nazivom 1. Balogijada, u Svetom Ivanu Žabno.

Rad našega učenika Leonarda Damjanovića iz 5. razreda osvojio je 1. mjesto i tako se našao među 10 najuspješnijih u konkurenciji više od 400 radova iz cijele Hrvatske.

Leonardova mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture

 

 

 

Književni susret sa spisateljicom Majom Brajko-Livaković

 

Još jedan uspjeh naših robotičara (ROBOCUP SLOVENIA OPEN 2019. MARIBOR).

 

Sudjelovali smo na međupredmetnom likovnom natječaju „Predstavljam se svijetu“ (pročitajte i pogledajte ...).

 

PROGRAM PROMETNE KULTURE - JUMICAR

JUMICAR je vrhunski edukacijski koncept preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu čiji cilj je razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u prometu. Program prometne kulture za učenike drugih razreda naše škole proveden je 2. svibnja 2019.
Prelijep proljetni dan bio je idealan za provođenje ovog programa. Edukacija o cestovnom prometu razveselila je naše drugašiće. Na veoma zabavan način djeci se nastojalo ukazati na sve opasnosti i poteškoće u prometu. Posebno oduševljenje izazvale su radionice DVD-a Granešina. Djeca su imala priliku vidjeti vatrogasni kamion i opremu, a posebno ih je oduševilo gašenje požara. Zadovoljni su bili učenici i učiteljice. Ovo je zaista hvale vrijedan projekt. Veliko hvala svima! (slike preuzete s
 http://jumicar.net/os-mate-lovraka-zagreb/#more-11083)

Učiteljice drugih razreda

  

 

 

 

 

 

Završen je SFerin natječaja za djecu i mlade. SFERICE se dodjeljuju za najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama, u kategorijama od 1. do 4. i  5. do 8. razreda osnovnih škola te u kategoriji srednjih škola.
Iz pristiglih radova žiri bira one najbolje, a dodjela se odigrava na SFeraKonu, svečanoj skupštini društva SFera, gdje se dječje nagrade dodjeljuju paralelno s nagradom SFERA.

U kategoriji likovnih radova od 5. do 8. razreda, na temu Babarogin vrt, naša Mikela osvojila je 3. mjesto. Mikelina mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.

 

 

Izložba u Mimari

Završeno je natjecanje za učenike osnovnih škola Tradicija i suvremenost: Nacionalni parkovi i biološka raznolikost Republike Hrvatske. Na izložbi u Muzeju Mimara bit će izloženo 449 najboljih likovnih radova učenika od 3. do 8. razreda. Među odabranim radovima za izložbu nalaze se i radovi naših učenica Laure Karlović i Karle Rodić iz 6. razreda, a njihova mentorica je Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.
Izložba se otvara u subotu, 25. svibnja 2019. u 12 sati u Muzeju Mimara, Roosveltov trg 5.

            

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju