preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Travanj
Uspjeh robotičara
Sedam učenika iz OŠ Mate Lovraka bilo je na robotičkom natjecanju u Austriji od 25. do 26. travnja 2019. 5 učenika dobilo je diplomu za jedno od prva tri mjesta:
Jerko Ćubić, Andrija Adamović, Martin Volarević - zlato,
David Pongrac i Gregor Klarić - srebro.
 
Posjet australskog zbora
12. 4. našu školu su posjetili članovi australskog zbora Voices of Birralee. Za svoju travanjsku turneju u sklopu obilježavanja dana ANZAC po Europi, odabrali su i Zagreb kao gosti zbora "Čarobna frula" te kao gosti naše škole. Održali su kocert na školskoj priredbi na kojoj su nastupali i naši učenici te zbor "Čarobna frula" čiji su članovi neki naši učitelji i učenici.
 Za drage goste pripremili smo prezentaciju o životu i radu u našoj školi kao i prezentaciju prirodnih i kulturnih ljepota Lijepe naše, a prof. Patricija Hiršl upriličila je predstavljanje ekološkog projekta 5P.
Za posebno druženje s članovima australskog zbora odabrani su učenici sedmih i osmih razreda koji su se znanjem i vještinama u komunikaciji na engleskom jeziku tjekom svog školovanja osposobili za ove vještine tako da oduševljenju nije bilo kraja. Nakon ručka u školi još su se neko vrijeme družili, razgovarali, pjevali i naučili neke ausralske nacionalne plesove i pjesme.
Dobrodošlicu gostima organizirale su profesorice engleskog jezika Vlatka Miković i Zdravka Krndelj.
Ovaj događaj ostat će trajno zabilježen u sjećanju naših učenika kao i u povijesti škole.
 
 
 
 
32. Lovrakovi dani kulture u Velikom Grđevcu, rodnom mjestu Mate Lovraka

Završeno je natjecanje za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje na temu Priča o djetinjstvu, na 32. LOVRAKOVIM DANIMA KULTURE u Velikom Grđevcu.
U kategoriji učenika od 5. do 8. razreda naša učenica NIKA MATIĆ , iz 8. razreda osvojila je 3. mjesto.
Nikina mentorica je profesorica likovne kulture, Bernadica Mažar.

 

Državno natjecanje iz fizike

Na državnom natjecanju iz fizike, održanom u Poreču od 10. do 13. travnja 2019., sudjelovali su naši osmaši: Elena Mavretić i Andrija Adamović te njihova mentorica, profesorica Dubravka Salopek Weber. Elena je osvojila 3. nagradu.

 

Državno natjecanje iz francuskog jezika

U Zadru je od 4. do 6. 4. 2019. održano Državno natjecanje iz francuskog jezika na kojem su sudjelovale naše dvije učenice. Regina Matić je osvojila 4. mjesto, a Iva Ajduković 7. mjesto. Čestitamo na izvrsnom uspjehu!

Učenice je pratila njihova mentorica, profesorica Dolores Erent-Ratoša.

 

Državno natjecanje iz engleskoj jezika

Naša učenica osmog razreda, Iva Ajduković, osvojila je 7. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, održanom u Poreču od 1. do 3. travnja 2019. Ivina mentorica je profesorica Zdravka Krndelj.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju