preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Ožujak

 

Proljetna akcija "Razred za ružu"

 Ovoga ožujka planiramo započeti uređenje cvjetnjaka uz glavni ulaz u školu.

Akcija "Razred za ružu" obuhvaća sve razredne odjele koji će prikupljenim novcem kupiti sadnice ruža, a učenici sedmih i osmih razreda će pripremiti zemlju i posaditi ruže. Veselimo se ovoj zajedničkoj akciji kojom želimo doprinijeti ljepšem okolišu naše škole, ali  i naselja.

 

 

 

Naši učenici na državnim natjecanjima

- Na Županijskom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika, održanom 25. veljače u zagrebačkoj OŠ "Ivan Merz", naša je učenica Mihaela Ovčar iz 7.e razreda postigla odličan uspjeh, drugo mjesto. Svojim znanjem i osvojenim bodovima zaslužila je poziv na Državno natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika koje će se održati u Omišu,  kamo će otići sa svojom profesoricom Vesnom Haramina-Rilović.

 Prvo  mjesto na Županijskom natjecanju u poznavanju francuskog jezika i poziv za sudjelovanje na Državnom natjecanju u poznavanju francuskoga jezika postigao je Matej Alfirev Čačić, učenik 8.e razreda.  Učenica 8.a razreda, Ljuba Doko, osvojila je 5. mjesto i također će sudjelovati na Državnom u Opatiji (23. travnja) kamo će oboje otići sa svojom  profesoricom Dubravkom Šernhorst.

- Na Državno natjecanje iz tehničke kulture zasluženo u  Dubrovnik  odlaze  Kristijan Džamonja, Mate Doko, Nikša Zupčič i Marko Dodić, učenici 7.a razreda sa svojom profesoricom Jelkom Hrnjić.

- Na Državno natjecanje iz fizike sa svojim eksperimentalnim radom, pod vodstvom profesorice Dubravke Salopek Weber, odlaze učenici 8.c razreda Hrvoje Kirša i Luka Weber.

-Na Regionalno natjecanje iz matematike odlaze učenici Lucija Matić, 4.b i Dragan Volarić, 5.e pod vodstvom svojih učiteljica Pavice Trković i Koraljke Papić.

 ČESTITAMO!!   Želimo im uspješno sudjelovanje na državnim natjecanjima!

 - Naš školski zbor je sa svojom profesoricom Mirelom Lukić sudjelovao na Županijskoj smotri zborova Grada Zagreba. Istaknimo da su bili jedini u kategoriji troglasnog pjevanja i dobili mnogo pohvala za svoj nastup!

- Na Likovno-literarnom natjecanju za djecu i mlade društva SFera, učenica naše škole, Monika Tunić, 5.e, osvojila je 1. nagradu za likovni rad na temu Škola budućnosti pod vodstvom profesorice Bernadice Mažar. Ove je godine na natjecanje pristiglo ukupno 1284 likovna rada učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

 

LIDRANO

- Učenica Marta Serdarušić iz 8.a sudjelovala je na Državnoj smotri LIDRANA u Šibeniku ( 25.-27. ožujka) sa svojim literarnim radom "Trenutak savršenstva".

Sa  svojom profesoricom Arijanom Gojak u Šibeniku je Marta  provela dio vremena u druženju i razgovoru s književnicima Damirom Milošem, Dubravkom Jelačićem Bužimskim, Zoranom Ferićem, Enesom Kiševićem i Miroslavom Mićanovićem.

 

DRUŽENJE SA SPISATELJICOM ANKICOM SVIRAČ

  

Učenicima 1.a i 1.b u posjet je došla bivša učiteljica naše škole, a sada spisateljica za djecu i odrasle, Ankica Svirač. Osim pjesme „Puckov tjedan“, koju smo znali od prije, čuli smo i neke druge njene pjesme, a pričala nam je i o danima kada je ona bila učiteljica u našoj školi.

Za kraj smo svi naučili pjesmu koju je sastavila samo za nas :

 

Teta Ankica je nekad bila

Učiteljica u našoj školi.

A sad za nas pjesme piše  

Jer svu djecu jako voli. 

 

 

"KLOKAN BEZ GRANICA"

                                

Najveće međunarodno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola održano je 25. ožujka i u našoj školi. Ukupno je sudjelovalo 60 učenika naše škole: 24 Leptirića (učenici 2. i 3. razreda), 26 Ecoliera (učenici 4. i 5. razreda), 8 Benjamina (učenici 6. i 7. razreda) i 2 Cadeta (učenici 8. razreda).
Rješenja zadataka su od 20. travnja dostupna na adresi http://www.matematika.hr/klokan.

Rezultati natjecanja bit će objavljeni 6. svibnja na oglasnoj ploči škole i na adresi http://www.matematika.hr/klokan. Bit će objavljena imena samo onih učenika koji su osvojili nagrade, a ostali učenici mogu svoj plasman na natjecanju saznati kod. prof. Branka Mlikote.

 


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju