preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb

Veljača

Boje mira

Na izložbi u talijanskom mjestu Terrinaca izloženo je 6 likovnih radova naših učenika 6. razreda i 2.a razreda u sklopu međunarodne izložbe dječjih crteža o miru, na temu: 'I colori per la pace' - 'Boje mira'. Cilj izložbe je ohrabriti djecu širom svijeta da shvate vrijednosti mira.
Dodjela priznanja bila je u Zagrebu, 21. 2. 2018. Mentorice učenicima su učiteljica Gordana Maršić-Pisk i Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture.

 

Dječje duhovno stvaralaštvo

Na izložbi u Križevcima, 21. travnja 2018. godine, bit će izloženi i radovi naših učenica Ele Bukovac i Dine Kovačić. Radovi su izabrani na natjecanju Susret hrvatskog dječjega duhovnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ u Križevcima s likovnom temom natječaja: majka. Njihovi će likovni radovi  biti objavljeni i u prigodnom zborniku.

Mentorica: Bernadica Mažar, profesorica likovne kulture

 

 

Školsko natjecanje iz čitanja naglas 2018.

        Pročitajte ...

 

 

 

 

Tjedan edukacije i razmjene znanja

Ovaj tjedan, od 12. do 17. 2. 2018. u Hrvatskoj su gostovali naši prijatelji iz Švedske u okviru programa Erasmus + u koji je uključena I. osnovna škola Varaždin. Švedsku ekipu činilo je 6 učenika i dva učitelja. Kordinator projekta ispred I. osnovne škole Varaždin, učitelj Ivica Kolarić, univ. dip. ing., nakon tri dana edukacije u Varaždinu, odlučio je ovu edukaciju (više o edukaciji ...) proširiti u OŠ Mate Lovraka i uključiti još 7 učenika i profesoricu Jelku Hrnjić.
Sve je unaprijed isplanirano tako da su Šveđani osim dobre edukacije isprobali našu hranu, upoznali znamenitosti Zagreba, obišli s nama nekoliko muzeja i multimedijsku izložbu Nikola Tesla. Za vodiča kroz Zagreb iskoristili smo znanje i komunikacijske sposobnosti studentice Martine.
OŠ Mate Lovraka, Zagreb još jednom se pokazala kao dobar domaćin, a ravnateljica Alemka Pliestić, angažirala je profesorice i ostalo osoblje škol
e da se efikasno, ugodno i ukusno iskoristi svaki trenutak.
Događanju u školi nazočio je i gospodin Žarko Bošnjak, viši savjetnik za tehničku kulturu u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Gospodin Bošnjak j
e pohvalio naš zajednički rad, izrazio veliku osobnu podršku i uputio riječi dobrodošlice kolegama i učenicima. Cijeli skup pozdravila je i ravnateljica Alemka Pliestić koja uvijek podržava naše ideje i trudi se olakšati nam rad.
Bilo je ovo još jedno kreativno i veselo druženje, produbljena su stara i stvorena nova prijateljstva.

 

100-ti dan nastave u 2.a

U ponedjeljak, 12. veljače 2018., učenici 2.a razreda obilježili su 100-ti dan nastave u ovoj školskoj godini. Učiteljica Dorica Krizmanić provela je niz zanimljivih aktivnosti. Što su sve djeca  radila, pogledajte!


NOVO NA STRANICAMA

 

OGLASNA PLOČA
Zanimljivo i poučno
CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Zagreb / Aleja Blaža Jurišića 13, HR-10040 Zagreb / os-mlovraka-zg.skole.hr / ured@os-mlovraka-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju